Annonce
Faaborg-Midtfyn

Festivalveteran på 75 glæder sig til gensyn: 1400 billetter solgt til Midtfyns Festival, som genopstår på fredag

Festivalpladsen på dyrskuepladsen begynder at tage form. Blandt andet er logoet, i form af en guitar, kommet op, og det samme er teltene. For Bendt Sørensen vækker det i den grad minder. Foto: René Johansen
Fredag genopstår Midtfyns Festivalen, og frivillige er i fuld gang med at omdanne dyrskuepladsen til en festivalplads. Mere end 1400 billetter er solgt, og det glæder 75-årige Bendt Sørensen, som i mere end 20 år var en del af Midtfyns Festivalens arrangørgruppe.
Annonce

Ringe: - For helvede, det her er noget, som trækker.

Et stort smil breder sig hos 75-årige Bendt Sørensen, mens han kigger ud over dyrskuepladsen. Her er et par håndfulde frivillige i fuld gang med at gøre klar til Midtfyns Festivalen, som efter at have været lagt i graven i 15 år genopstår nu på fredag.

Den 75-årige kender en hel del til det at arrangere og bygge en festival op. Fra 1980 og frem til festivalen lukkede i 2004, var han en markant skikkelse i festivalens arrangørgruppe.

- Vi jokede med, at vi skulle starte med at lukke køerne ind, siger Bendt Sørensen og nikker i retning af Goe Bakke, hvor en flok køer kommer til syne.

Den gang bredte festivalen med tusindvis af gæster sig til den anden side af åen.

- Det var 14 dage før, at vi begyndte at sætte hegn op. He-Ry (håndboldklubben i Ryslinge, red.) satte det inderste hegn op, og Hillerslev det udvendige. Det var helt ude ved hovedvejen, husker Bendt Sørensen.

Midtfyns Festival 2019

Midtfyns Festival 2019 løber af stablen den 24. og 25. maj på dyrskuepladsen i Ringe.

Festivalpladsen åbner fredag klokken 15.

Musikken begynder klokken 15.30 med Pop’n Soul, og fredagens musikprogram byder blandt andet også på Holmen Hustlers, Anne Dorte & Maria (fra Tøsedrengene), The Great Malarkey og Gasoline.

Lørdag åbner pladsen kl. 11. På musikprogrammet står blandt andet Lasse & Mathilde, Allan Olsen, Sveistrup og The Blues Brothers Souvenir Show.

Se hele programmet og læs mere om festivalen på www.midtfynsfestival.dk. Her findes der også et link til køb af billetter.

Annonce

Bygges stille op

Helt så meget hegn bliver der ikke brug for i år. Men mindre kan også gøre det for Bendt Sørensen.

- Det er alletiders, at man gør det. Festivalen har været en stor del af mit liv - og mange andres. Vi levede og åndede for festivalen, og det er flot, at nogen vil skabe den igen. Det skal selvfølgelig bygges langsomt op, og da det startede, var det også med 1600 gæster, bemærker Bendt Sørensen, mens flere finder vej til festivalpladsen for at give en hånd med.

Her er teltene rejst, hegnet sat op, og nu skal gamle programmer sættes i mapper. De skal indgå i nostalgiteltet - et telt på pladsen med effekter og historier fra festivalens mange år. Netop til den del kan og har Bendt Sørensen bidraget i stor stil.

- Festivalen har betydet meget for byen, og for hele Fyn. Den har dryppet på rigtig mange, og den var i mange år den største kulturelle begivenhed på Fyn, siger Bendt Sørensen, som indimellem får fortalt store og små anekdoter fra de mange timer på pladsen gennem årene.

Blandt andet om det år, hvor spildevandet måtte køres til Faaborg for at blive renset, da det lokale rensningsanlæg ikke kunne klare opgaven alene. Eller bespisningen af de frivillige, hvor der blev lavet 4000 gange morgenmad, 4000 gange frokost og 4000 gange aftensmad. Hver dag.

- Efterhånden som festivalen blev større, var der brug for mange frivillige. Det var helt unikt at være med til at bygge en hel by op til 30.000-40.000. Det var med købmandsbutik, spisesteder og skadestue. Efter 14 dage pillede vi det hele ned og kørte det i depot, forklarer festivalveteranen.

Annonce

Vild følelse

Det er lidt mere end et år siden, at Sune Vesterlund løftede sløret for, at han ville genskabe den legendariske festival, hvor store udenlandske og danske navne har stået på scenen. Meldingen fik stor bevågenhed i hele landet, men blev også mødt med skepsis fra flere sider. Ikke mindst i forhold til at bruge navnet.

Det har festivalveteranen ingen problemer med.

- Det er fint. Hvad skulle den ellers hedde, og man slår på nostalgien, så det passer sammen, mener Bendt Sørensen.

For Sune Vesterlund bliver drømmen nu til virkelighed.

- Det er to år med gule lapper og ideer, der nu blive til en festival. Det er en lidt vild følelse lige nu, og som jeg ikke har haft før, siger Sune Vesterlund.

For ham har det været et fuldtidsjob at få skabt festivalen - altså ved siden af hans rigtige job. Pilen peger i retning af, at det ikke har været forgæves. Mere end 1400 billetter er solgt på forhånd, og dermed er håbet om 1600 gæster - som ved den første festival - stort set nået.

- Det betyder, at vi har fat i et eller andet. Festivalen har efterladt et tomrum, og det er det, som vi udfylder. I takt med at vi fik fat i fonde, og der kom penge ind på kontoen, blev det mere og mere virkeligt, påpeger Sune Vesterlund.

Sandi Haar, til venstre, og Sune Vesterlund er begge med i arrangørgruppen af Midtfyns Festivalen 2019. De har travlt med at få gjort pladsen klar til fredag, og det bliver med visheden om, at hovedparten af biletterne er solgt. Foto: René Johansen
Annonce

Ildsjæle skal løfte

Tilbage i 2006 var Bendt Sørensen med som scenemester, da man forsøgte at skabe en ny festival, Ringefestivalen, i kølvandet på Midtfyns Festivalens lukning. Det gik som bekendt ikke.

I dag er mavefornemmelsen dog rigtig god hos ham, når det gælder Midtfyns Festivalen.

- Jeg kan se, at det er ildsjæle, der har taget fat i det her. Det er også nødvendigt. Det skal være nogen, der lever og ånder for det, og det gør de, understreger Bendt Sørensen.

- Den gang fandtes der fem festivaler i hele landet. Vi sad sammen og blev enige om, hvad en øl skulle koste. I dag er der mange festivaler, siger Bendt Sørensen som i 2019 igen kan træde ind på Midtfyns Festivalen.

Det bliver dog som gæst.

- Jeg hjælper også gerne til i nostalgiteltet, hvis der er brug for det, siger han henvendt til Sune Vesterlund, inden en anden veteran stjæler Bendt Sørensens opmærksomhed.

Det er Lasse Helner, der kigger forbi. Han har selv været en stor del af Midtfyns Festivalen og skal også på scenen, når 2019-udgaven løber af stablen.

- Det ser sgu da godt ud, bliver de to veteraner enige om, mens de kigger ud over pladsen, hvor teltene er rejst og den legendariske festival genopstår på fredag.

To festivalveteraner på pladsen. Lasse Helner og Bendt Sørensen. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce