Annonce
Middelfart

Festivaltoiletter ruller ind på legepladserne: Kommunen er langt med planlægning af genåbning efter påske

Middelfart Kommune bruger påsken på at planlægge, hvordan man kan genåbne daginstitutionerne på den anden side af helligdagene. Billederne er fra arkivet og er fra Børnehuset Chili og fra Fjelsted Harndrup Børneunivers. Arkivfotos: Peter Leth-Larsen
Der skal etableres håndvaske udendørs, legepladserne zoneinddeles og festivaltoiletter er på vej ud i daginstitutionerne, så mest muligt kan foregå udenfor. Middelfart Kommune arbejder på højtryk for at gøre daginstitutioner, SFO'er og skoler klar til genåbning på den anden side af påske.
Annonce

Nordvestfyn: Det bliver en forandret hverdag, børnene vender tilbage til, når de efter påske igen skal i daginstitution eller i skole. Siden statsminister Mette Frederiksens (S) udmelding på pressemødet mandag aften, har en lang række medarbejdere i Middelfart Kommune arbejdet på højtryk for at finde ud af, hvordan kommunens institutioner og skoler kan leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer og dermed åbne på den anden side af helligdagene.

I første omgang gælder genåbningen dagplejer, vuggestuer, børnehaver og 0.-5. klasse i skolerne.

Dagtilbud- og Skolechef Grete Berggren fortæller, at man allerede torsdag var langt med planlægningen. Rengøringspersonalet, som ellers var sendt hjem, er blevet bedt om at møde ind igen, ligesom de mange praktiske foranstaltninger, som en genåbning kræver, så småt er sat i værk.

- Vi er ved at sørge for, at der kan blive sat håndvaske op udendørs alle steder. Og vi entrerer med festivalvogne, som skal sættes op ved daginstitutioner og skoler, så det bliver muligt at bruge toiletter og håndvaske udenfor, fortæller hun.

Onsdag eftermiddag orienterede hun byrådet om de foreløbige planer på et ekstraordinært møde, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) fortæller, at politikerne har afsat de nødvendige ressourcer til ekstra rengøring og ril toiletvogne.

Retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen fortæller blandt andet, at børn og ansatte skal vaske hænder minimum hver anden time, ligesom den forælder, der afleverer barnet, helst skal gøre det foran institutionen. Toiletter, legetøj og andre overflader skal vaskes mindst to gange om dagen.

Annonce

En anderledes hverdag

Grete Berggren forventer, at alle kommunens daginstitutioner og skoler for de mindste elever vil være klar til at åbne i løbet af ugen efter påske. Præcist hvordan det kommer til at foregå, melder de enkelte daginstitutioner og skoler ud, når alt er på plads - dog senest 14. april. Der kan være steder, hvor børnene vil blive bedt om at møde forskudt af hensyn til retningslinjerne.

- Ingen kommer tilbage, før vi har sikkerhed og hygiejne på plads. Man kan trygt sende sine børn afsted, understreger hun.

Det første på skemaet i de genåbnede daginstitutioner og skoler bliver håndvask. Der skal undervises i, hvordan det gøres korrekt og ikke mindst tales om, hvorfor det er nødvendigt, fortæller Grete Berggren.

Og så er det uundgåeligt en anderledes hverdag, børnene skal vænne sig til efter påske. Legepladserne skal zoneinddeles, så man sikrer, at det er de samme børn, der leger sammen. Spisningen skal foregå udendørs, og der bliver sorteret ud i legetøjet, så kun det, der er hygiejnemæssigt forsvarligt, er tilbage.

- Flere skoler og daginstitutioner har købt pavilloner, så man kan skærme for blæst, regn og sol, når man skal være så meget ude, fortæller Grete Berggren.

På skolerne forsøger lærere og ledere lige nu ifølge Grete Berggren at få en kæmpemæssig kabale til at gå op, fordi de mindste elever efter påske skal undervises fysisk, mens de større elever skal undervises virtuelt.

Der vil fortsat være døgnåbnet i Børnehuset Nysgerrium til de forældre, som har behov for aften og natpasning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

DHG tager imod kommende ligahold

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce