Annonce
Odense

Festivalkrig: Tinderbox-ejer varsler retssag mod fire andre festivaler

Brian Nielsen kan - ligesom sin franske bulldog Calle - have en direkte tilgang til tingene. Nu skruer han bissen på over for fire andre festivaler, som han føler sig generet af under opbygningen af Tinderbox-festivalen.

Knap en uge før Tinderbox brager løs, blusser uenigheden mellem Tinderbox og fire andre festivaler op igen

Annonce

Odense: Få dage før næste weekends Tinderbox Festival bebuder en af ejerne af festivalen, Brian Nielsen, et sagsanlæg mod fire andre festivaler: Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg, Jelling Musikfestival og Nibe Festival.

Han mener, det var ulovligt, da de fire festivaler tilbage i september 2014 kollektivt boykottede de to store danske bookingbureauer Skandinavian og Beatbox for deres engagement i Tinderbox - en boykot, der tvang ham og firmaet Down The Drain Holding til at sælge andelene i Skandinavian.

Det blev gjort for at friholde artisterne, som uforvarende var blevet gjort til gidsler i sagen, som hurtigt blev døbt "festivalkrigen."

Han har derfor indbragt sagen for Konkurrencestyrelsen. Når der foreligger en afgørelse her, vil han gå videre med sagen for at få en juridisk konklusion.

- Salget af andelen i Skandinavian har kostet os millioner af kroner til flytning samt adskillelse af selskaber og ikke mindst mistet fremtidig indtjening. De tab ønsker vi at få kompensation for, og samtidig få stillet beslutningstagerne til ansvar, siger Brian Nielsen.

Annonce

Koordineret indsats?

Det centrale er, hvorvidt boykotten fra de fire festivaler var koordineret for at begrænse konkurrencen i markedet.

Det kan nemlig sidestilles med den måde, et kartel opfører sig på, og det er forbudt.

- Vi modtog fire nærmest enslydende breve fra de fire festivaler inden for fem minutter samme dag. På den baggrund vurderer vi og vores juridiske rådgivere, at man har koordineret indsatsen, og derfor er vi naturligt nok gået videre med sagen, uddyber Brian Nielsen.

Talskvinde Christina Bilde fra Roskilde Festival ser helt anderledes på sagen:

- Det var et nødvendigt tiltag i en ændret markedssituation, truffet selvstændigt af os. Det er der ikke noget ulovligt i.

Hun forklarer, at der ganske vist blev sendt et fællesbrev fra de fire festivaler til "samarbejdspartnere og leverandører" i branchen, men her står, at beslutningen er truffet af de fire "hver især".

- Vi drøftede dette skridt med de tre øvrige festivaler, men sendte hverken fælles brev til bookingbureauer eller fælles pressemeddelelse, siger hun.

Brian Nielsens kommentar :

- Det skal de jo sige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce