Annonce
Kultur

Festivaldebut i Tusindårsskoven: Genforenede Kashmir optræder på Tinderbox

Kashmir har givet flere festivalkoncerter gennem årene. Her på Smukfest i 2011. Foto: Malte Kristensen, Scanpix.
Til maj optræder Kashmir i udsolgte Boxen i Herning og ligeledes udsolgte Royal Arena i København. Til juni optræder rockgruppen på Northside i Aarhus og på Tinderbox i Odense, hvilket bliver de to eneste festivalkoncerter i 2020.
Annonce

Det var en glædens dag for mange, da Kashmir 1. oktober meldte ud, at bandet var genforenet efter seks års pause og havde planlagt to store arenakoncerter i maj 2020. De to koncerter var så efterspurgte, at der blev arrangeret en ekstrakoncert i Royal Arena, som også blev udsolgt.

Nu er der håb for alle dem, der ikke har billet til koncerterne i Herning og København i maj, da Down The Drain Group, der står bag koncerterne, tilfældigvis også står bag Northside i Aarhus og Tinderbox i Odense. Koncertfirmaet har netop meddelt, at Kashmir giver to festivalkoncerter til sommer, og det er ikke overraskende netop på Northside og fredag 26. juni på Tinderbox.

Kashmir nåede at optræde på Northside i juni 2013, inden gruppen indledte pausen på seks år, som af oplagte grunde har betydet, at bandet aldrig har spillet på Tinderbox, der blev afholdt første gang i 2015.

Kashmir har dog optrådt et væld af gang i Odense. Både Posten, Rytmeposten, Magasinet og endda Kansas City har haft besøg af kvartetten. Netop koncerten til den hedengangne festival Kansas City Live i 2008 mindes forsanger Kasper Eistrup.

- Jeg husker tydeligt koncerten på Kansas City. Det er én af dem, som sidder i rygsøjlen. Publikum skabte os den aften. Gode koncerter er, som jeg ser det, en dans to parter imellem. Bandet skal skænke benzinen og publikum gnisten. Hvis benzinen ikke er der, bliver det en lang og træg gnidning uden basis for et stort og pludseligt bål. Hvis gnisten derimod heller ikke gives, fordamper det hele i ensidig ligegyldighed. Koncerter er ikke en god biografoplevelse. Det er noget mere fysisk, som kræver investeringer for at tage fat, siger frontmanden og lægger dermed op til dans i Tusindårsskoven.

Comeback efter seks års pause: Kashmirs rockraket letter igen

Annonce

Et ekstremt alsidigt band

Genforeningen i bandet har været under opsejling et par år, fortalte Kasper Eistrup i et eksklusivt interview med Fyens Stiftstidende i oktober.

- Jeg ville gerne svare, at vi besluttede at genforene Kashmir 26. april 2019 klokken 13. Men det ærlige svar er, at det har været en langsommelig proces, der har strakt sig over flere år. Jeg mødte eksempelvis Asger på gaden på Vesterbro for et par år siden, hvor vi snakkede om børn og familie, inden jeg dristede mig til at spørge ham, og han havde lyst til at spille med Kashmir igen. Han svarede: "Har du lyst"? Ingen har turdet tone rent flag, hvilket har været kendetegnende indtil for ganske nylig, lød det fra forsangeren.

De fire medlemmer i bandet har en tydelig fornemmelse af, at Kashmirs sange stadig lever ude blandt publikum. Jævnligt stoppes de af folk på gaden, som vil påpege, at en sang har betydet meget for dem og fulgt dem gennem hele og halve liv.

- Når man hører, hvor meget publikum har savnet Kashmir, er det svært ikke at blive påvirket. Hold kæft, hvor hører jeg tit fra folk, der har et minde knyttet til en af vores sange. Denne genforening handler naturligvis også om at dele sangene med de mennesker, der holder sangene i live, udtalte bassist Mads Tunebjerg i samme interview.

For at lade op til de fem planlagte koncerter har Kasper Eistrup blandt andet benyttet bilture til at genopdage gruppens syv udgivelser, som han for første gang har kunnet betragte nogenlunde objektivt.

- Når jeg lytter på udgivelserne i dag, forbløffer det mig, hvor mange forskellige retninger de stikker i. Kashmir var ikke én konsistent størrelse, men et ekstremt alsidigt band. Det overrasker mig faktisk, at vi kom så bredt ud, som vi gjorde. Fordi mange af udgivelserne er introverte, støjende og eksperimenterende. Jeg er stolt af, at vi fik så stort et publikum uden nogensinde at gå på kompromis eller række ned efter publikum.

Musikredaktørens fem Kashmir-favoritsange

Fem stjerner til Kashmir på Kansas City

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce