Annonce
Assens

Festival risikerer at lukke: - Det er ikke vandbærere, vi søger

Formand for Æblefestivalen i Assens Kommune, Else Marie Kristensen, træder tilbage. Hvis der ikke kan findes en ny tovholder, risikerer festivalen at lukke. Arkivfoto: Kim Rune
Æblefestivalens formand og kasserer genopstiller ikke. Hvis ikke der findes nye ildsjæle, som er indstillet på at yde en stor indsats, risikerer festivalen, som startede i 2014, at lukke.

Siden Æblefestivalen i Assens Kommune blev afholdt for første gang i 2014, har den vokset sig stor. Men nu risikerer festivalen at lukke.

Formand Else Marie Kristensen og kasserer Else Marie Sørensen har valgt at stoppe ved næste generalforsamling, som ligger i maj. Ingen af de to kvinder har længere mulighed for at lægge det nødvendige antal timer i opgaven, fortæller Else Marie Kristensen.

- Det er meget, meget vigtigt, at der kan findes nogle nye ildsjæle. Jeg bliver nødt til at slippe Æblefestivalen, fordi jeg er i gang med en uddannelse (som sosu-hjælper, red.) Vi mangler to nye ildsjæle, og det er ikke vandbærere, vi søger, understreger hun.

Der er ingen grund til at underdrive, hvor stort et arbejde, det er at arrangere æblefestival i Assens Kommune, mener hun. Festivalen består af aktiviteter i hele kommunen og en stor event i Assens by.

- Men hvis man vil det, er det så spændende, lyder det fra den afgående formand, som især mener, at der ligger et potentiale i at inddrage lokalområderne.


Det er jo en festival, der binder kommunen sammen og engagerer hele kommunen. Æblefestivalen skulle på sigt gerne gøre, at Assens bliver kendt for sundhed, æbler og det grønne. Det er det, vi har været i gang med at bygge op til.

Else Marie Kristensen, afgående formand for Æblefestivalen i Assens Kommune


Den nye tovholder på Æblefestivalen får en relativt blid start, da finansieringen af festivalen i 2021 stort set er på plads, og det samme er drejebogen. Begge dele ligger klar fra 2020, hvor festivalen blev aflyst på grund af coronasituationen.

Annonce

Trækker turister

Skulle festivalen blive permanent aflyst, ville det være et tab for Assens Kommune, mener Else Marie Kristensen.

- Det er jo en festival, der binder kommunen sammen og engagerer hele kommunen. Æblefestivalen skulle på sigt gerne gøre, at Assens bliver kendt for sundhed, æbler og det grønne. Det er det, vi har været i gang med at bygge op til, siger Else Marie Kristensen.

Festivalen får opbakning af både Visit Assens og Assens Handelstandsforening, så en ny tovholder vil ikke stå alene med opgaven, tilføjer hun.

Ifølge Louise Skøtt Christensen, som er bureauleder for Visit Assens, er det godt for Assens Kommune at have en festival, som foregår over flere uger i efteråret. Derfor vil det være ærgerligt, hvis festivalen må lukke på grund af mangel på frivillige, mener hun.

- Absolut. Vi skal helst bibeholde alle de aktiviteter, vi har. Det er rigtig godt, at der foregår så meget som muligt. Der er ingen tvivl om, at det trækker folk fra nærområdet, og også dagsturister, siger Louise Skøtt Christensen.

Er du interesseret i at høre mere om at være frivillig i Æblefestivalen, kan du kontakte Else Marie Kristensen på tlf. 20135492 eller elsemarieeventyr@msn.com. Er du interesseret i at blive ny tovholder eller kasserer, skal du kontakte foreningen inden generalforsamlingen 20. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce