Annonce
Sydfyn

Festival-projekt fra Svendborg får 230.000 kroner

Åbningen af Svendborg Graphic på Svendborg Bibliotek i 2017. Her ses Asbjørn Rune Bourgeat. Foto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Graphic, der er en festival for tegneserier, animation og spil, har fået penge til et nyt projekt, der skal sætte gang i sanseoplevelserne.
Annonce

Svendborg: 230.000 kroner. Så mange penge har projektet Kunst og kulinariske virksomheder fået hos Øernes Kunstfond. Projektet står festivalen Svendborg Graphic for, og der er stor begejstring at hente hos festivalens leder Asbjørn Rune Bourgeat.

- Det er helt fantastisk. Det er mange penge, og de gør det muligt for os at gøre noget med festivalen, som vi altid har drømt om, siger Asbjørn Rune Bourgeat.

Øernes Kunstfond, som hører under Slots- og Kulturstyrelsen, uddeler penge til projekter, der formår at kultur og erhverv. I denne omgang har fonden uddelt i alt 2,8 millioner kroner til 17 forskellige projekter. Et af dem, fonden har set potentiale i, er altså Svendborg-projektet.

- Det, vi har slået ned på i ansøgningen, er, at vi gerne vil kombinere det kunstneriske i festivalen, altså det visuelle, med de kulinariske virksomheder. Det har vi ikke prøvet før, og vi vil gerne, at man får flere lag i en oplevelse. At det bliver en sanselig festival, fortæller Asbjørn Rune Bourgeat.

Han fortæller også, at festivalen blandt andet har taget fat i to bryggerier. Ø-bryg, der på festivalen lancerer ny bryg, og det mindre Bryggeri Æ.

- Det specielle er, at det ikke er noget økonomisk partnerskab. Det handler om, at vi er en festival, der kommer ud i hele landet, og når vi tager nogen med ind, får vi sammen skabt nogle fortællinger med det visuelle og smagninger, siger Asbjørn Rune Bourgeat.

Den internationale festival for tegneserier animation og spil finder sted 27. januar til 2. februar 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce