Annonce
Nyborg

Festival i øjenhøjde

Norden i Nyborg havde premiere i efteråret 2018, blandt andet med et talkshow i Bastionen. Gæster ved den lejlighed var museumsinspektør Janus Møller, tidligere minister Bertel Haarder og skuespiller Lars Simonsen. Arkivfoto: Vibeke Volder.
Temaet "Norden i Nyborg" skal vokse sig stor baseret på mere indhold, mere kultur og med hjælp fra en lang historie.

Nyborg: Over en håndfuld år er det målet, at årsungen "Norden I Nyborg" skal gro og vokse sig større. Temaet skal fodres med mere indhold, og det skal smitte af både på de økonomiske og organisatoriske kræfter. Målet er ifølge arrangørerne at skabe en festival, der profilerer Nyborg som markant kulturby, og når langt ud over Danmarks grænser.

- Vi arbejder strategisk og det skal være en festival i øjenhøjde, og der skal være noget for enhver smag, fremhæver museumsinspektør Mette Thøgersen og understreger, at der skal ligge et færdigt festival-program plus en grafisk profil inden sommerferien.

- Den skal visuelt markere, at vi står sammen, og alle interessenter er tænkt ind, fremhæver Mette Thøgersen.

Annonce

Nordisk Råd i Nyborg

Den erklærede ambition er at få møder og sessioner i Nordisk Råd-regi til Nyborg. På længere sigt er det planen at finde temaer som går hånd i hånd med de emner, som formandskabet for Nordisk Råd vælger at fokusere på, og som danner udgangspunkt for Nordisk Råds arbejde.

Men der skeles også til jubilæer eller andre begivenheder med nordisk islæt, som i forvejen markeres. Det gælder blandt andet genforeningen i 1920, hvor Sønderjylland vendte tilbage til rigsfællesskabet efter afstemning.

100-året for den nuværende grænse til Tyskland skal fejres blandt andet med emner om grænsen mellem Norden og Europa og nationalstaten versus Norden. Her er ideen, at binde historien om Genforeningen og Slesvig, som porten til Norden, sammen med historien om Nyborg. Byen ved Storebælt var et center i et stort nordisk rige og de centrale begivenheder, der udspillede sig lige her.

Ligeledes arbejdes der i 2020 på at udbygge muligheden for udveksling mellem de nordiske lande.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce