Annonce
Musik

Festival fyldt med pibekoncerter

Ud over at være arrangør af dette års orgelfestival er Tina Christiansen organist i Ansgars Kirke. Foto: Lasse Olsson
Torsdag åbner Odense for en ugelang orgelfestival, der består af 10 koncerter. Arrangøren håber, at flere får øjnene op for det store instrument.

Musik: Det eneste sted, hvor det er i orden at give en pibekoncert, er når piberne sidder på et orgel og lyden ikke er skinger, men melodisk.

Pibekoncerter bliver der masser af ved Odense Internationale Orgelfestival i næste uge. Det er første gang i ni år, Odense har en orgelfestival, og første gang nogensinde, at den har internationalt perspektiv. Navne som Olivier Latry, titulærorganist i Notre Dame, Angelo Castaldo, Guy Poupart og Daniel Zaretsky er kendte blandt organister, og de kommer alle til Odense og spiller under festivalen. Ud over det, vil der i løbet af ugen være orgelklub for skoleelever og masterclasses for konservatoriestuderende.

- Udgangspunktet er, at der skal ske mest muligt på de her otte dage, fortæller Tina Christiansen, der, ud over at være organist i Ansgars Kirke, er en af hovedkræfterne bag festivalen, som bliver skabt i samarbejde med Odense Symfoniorkester. Et ønske om at udbrede orglet, der også kaldes instrumenternes dronning, til flere mennesker, er grundtanken bag festivalen.

- Orglet er ikke et instrument, børn automatisk bliver præsenteret for, og det vil vi gerne lave om på. For det er et fantastisk instrument, som dækker hele spektret, siger Tina Christiansen.

- Du kan gøre det ud for et helt orkester i dig selv, fordi det består af så mange stemmer og klange. Det kan variere fra det svage smukke til det kæmpe store orgelbrus, siger hun.

For dem, som ikke har mulighed for at opleve festivalen rundt i byen, men som er indlagt på OUH, er der stadig mulighed for at lytte til den smukke musik. Onsdag 30. oktober klokken 15 bliver der nemlig livetransmitteret orgelmusik gennem hospitalets radio.

- Ingen synes, det er sjovt at ligge på et sygehus, så forhåbentligt kan det give dem en time med lidt ro og adspredelse.

Odense Internationale Orgelfestival

Odense Internationale Orgelfestival består af syv gratis kirkekoncerter og tre koncerter i Odense Koncerthus med entré.

Derudover er der orgelklub for børn og en masterclass for konservatoriestuderende fra hele landet.

Program:

Torsdag 24. oktober kl. 19.30, Odense Koncerthus: Åbningskoncert med Olivier Latry

Fredag 25. oktober kl. 15-18, Odense Koncerthus: Orgelklubben

Fredag 25. oktober kl. 19.30, Sankt Hans Kirke: Mads Granum

Lørdag 26. oktober kl. 10.30, Fredens Kirke: Cirkus og orgel

Lørdag 26. oktober kl. 15, Vor Frue Kirke: Angelo Castaldo

Søndag 27. oktober kl. 16, Munkebjerg Kirke: Guy Poupart

Mandag 28. oktober kl. 19.30, Thomas Kingos Kirke: Gerben Mourik

Tirsdag 29. oktober kl. 10-13, Odense Koncerthus: Masterclass med Daniel Zaretsky

Tirsdag 29. oktober kl. 14.30, Sankt Hans Kirke: Daniel Zaretsky

Tirsdag 29. oktober kl. 19.30, Odense Domkirke: Gunnar Idenstram

Onsdag 30. oktober kl. 15, Kirkesalen OUH: Mezzosopran Emma Oemann, cellist Mette Spang-Hanssen, trompetist Henrik Hou, basunist Robert Halmsted, organister Torben Krebs og Tina Christiansen.

Onsdag 30. oktober kl. 19.30, Ansgars Kirke: Daniel Zaretsky

Torsdag 31. oktober kl. 1930, Odense Koncerthus: Finalekoncert med Odense Symfoniorkester, Filharmonisk Kor og organist Thomas Trotter

Det fulde program kan findes på odensesymfoni.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce