Annonce
Sydfyn

Festival finder ind til hjertet af Fyn

Sidste gang der blev afholdt Midtfynsfestival var i 2003. Nu ser Faaborg-Midtfyns borgmester frem til, at egnen igen kan markere sig på det danske festivalkort. - Den her måde at skabe et event på falder godt i tråd med den sydfynske kultur - med alle de fynske herregårde er der en tæthed af kulturarv, der repræsenterer alt det, Fyn har at byde på, mener han.

Heartland Festival er et udstillingsvindue for fortællingen om fynske kvaliteter som natur, slotte og ikke mindst gode råvarer. En kulturfestival, som Udvikling Fyn og Faaborg-Midtfyn Kommune håber vil øge kendskab til Fyn

Annonce

Et udstillingsvindue for Fyn.

Det er sådan Rasmus Hessum, der er chef for kommunikation, oplevelse og økonomi i Udvikling Fyn, betegner den nye, fynske kulturfestival Heartland Festival. Det er også grunden til, at den fynske organisation støtter Heartland Festival økonomisk.

- Festivalen er helt overordnet et rigtigt interessant event, der sætter fokus på de fynske styrkepositioner. Vi har været interesseret i projektet lige siden, vi hørte om det første gang, fortæller Rasmus Hessum.

Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen (V) er begejstret for Heartland Festival, som han mener har stor betydning for kommunen og Fyn.
Annonce

Fyrtårn for fynske fødevarer

Med styrkepositioner på Fyn mener han den fynske natur, historie, slotte, herregårde og ikke mindst de fynske fødevarer, som er alt fra frugt og grøntsager til ost og honning.

- Festivalen er et godt udstillingsvindue for fortællingen om de fynske fødevarer, der består af unikke produkter samt dygtige virksomheder og restauranter. Det er i forvejen et af de områder, vi sælger os på i udlandet og resten af Danmark, fortæller Rasmus Hessum.

Heartland Festival finder sted ved Egeskov Slot, som ligger i Faaborg-Midtfyn Kommune, som også støtter festivalen økonomisk. Borgmester Christian Thygesen (V) er ikke i tvivl om, hvorfor kommunen bør bidrage.

- Jeg betragter Heartland som et nyt, kulturelt fyrtårn på Fyn, fortæller han og uddyber:

- Vi har tidligere haft festival på Midtfyn. Og når vi spørger folk i dag, er Midtfyns Festival det, som de forbinder allermest med området. En festival er noget folk bider mærke i. Den byder på oplevelser, der udfordrer dem på deres kreativitet, og som bundfælder sig i deres hukommelse, fortæller Christian Thygesen.

Han håber på, at festivalen vil få potentielle, nye borgere til at bosætte sig og turister til at få øjnene op for fynske byer og seværdigheder som for eksempel Brandts i Odense, Johannes Larsen Museet i Kerteminde og museet i Faaborg for fynske malekunst.

Annonce

Mere end et bump på vejen

Med flere gæster til Fyn vil Heartland Festival gavne den fynske turisme her og nu, men på længere sigt håber Rasmus Hessum fra Udvikling Fyn, at festivalen også kan mane nogle fordomme om Fyn til jorden.

- Festivalens program har et højt niveau, som kan skabe en positiv opmærksomhed ved at fortælle, hvor herligt her er på Fyn. En fortælling som kan modvirke opfattelsen af, at Fyn bare er et bump på vejen, hvor der ikke sker noget, forklarer han.

Faaborg-Midtfyns borgmester er begejstret for, at kommunen har udsigt til at få en festival igen, efter at Midtfyns Festival lukkede ned i 2003. Med Heartland Festival ser Christian Thygesen(V) også frem til at opleve en anderledes festival.

- Jeg vil gerne rose arrangørerne for at have fundet en niche, der ikke er udfyldt. Det her er jo ikke bare endnu en musikfestival. Her er tale om en kulturfestival, hvor gæster også kan opleve gastronomi, kunst og samtaler. De skal ikke bare deltage i underholdning, men også reflektere over stedet, og den verden vi lever i. Publikum tager forhåbentlig noget med hjem, der giver dem lyst til at vende tilbage, så festivalen får en tilslutning, der kan gøre den til et tilbagevendende event, mener han.

Rasmus Hessum fra Udvikling Fyn har de samme forhåbninger for Heartland Festivals fremtid.

- Egeskov Slot er et fantastisk sted på en - forhåbentligt - solrig junidag, hvor gæster vil få blod på tanden efter at komme på et fynsk besøg igen, fortæller han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce