Annonce
Odense

Festival booker britisk verdensnavn: Storsælgende crooner spiller i Odense

Den odenseanske blues-, jazz- og folkfestival lander sin hidtil største booking med det britiske popfænomen Jamie Cullum, som optræder 7. august.

Det er sæson for offentliggørelse af festivalnavne til næste sommer, og Odenses trebenede byfestival Jam Days vil også lege med. Torsdag præsenteres det internationale popjazzfænomen Jamie Cullum, der med sin optræden ved Brandts Klædefabrik koncertdebuterer på Fyn.

Han optræder også i Musikkens Hus i Aalborg, men den koncert er allerede udsolgt.

- Jamie Cullum er en af de største i den nye generation af jazzcroonere. Hans liveoptrædener er fantastiske og fyldt med energi. Han forstår virkelig at servere sine mange hits på stærkeste vis, så publikum har en stor oplevelse i vente, siger festivalleder Morten Østlund.

Hver gang den nu 39-årige Jamie Cullum har spillet i Danmark, har det danske anmelderkorps kvitteret med stjerneregn.

- Det er altså ikke at tage munden for fuld at sige, at crooneren Cullum beherskede jazzscenen med en attitude, som man ellers kun finder i poppen eller rocken, skrev Gaffas anmelder Ivan Rod i sin seksstjernede anmeldelse ved senest danske koncert.

Festivalen har længe ledt efter et navn, som kan sælge 1500-2000 billetter. Jamie Cullum skulle gerne være svaret.

- Vi har en helt klar forventning om, at han kommer til at sælge mange billetter, da han ikke tidligere har spillet på Fyn, siger Morten Østlund.

Annonce
Jamie Cullum spillede på Copenhagen Jazz Festival i 2006. Næste år kommer han til Jam Days i Odense, som foregår 7. til 9. august. Arkivfoto: Ritzau Scanpix/REUTERS/James Akena.

Megastort for Jam Days

Med over 10 millioner solgte albummer siden sit gennembrud i 2004 med pladen "Twentysomething" er Jamie Cullum en det nye årtusinds bedstsælgende jazzartister.

- Cullum er en af nutidens helt store crosscover-artister, der er kendt for at give jazzen en moderne twist af pop og rock, hvilket har gjort, at han har vundet flere musikpriser. Han er brobygger mellem jazz, pop og rock, hvilket gør ham oplagt som hovednavn på Jam Days, siger Morten Østlund.

Ud over egne sange laver Jamie Cullum covernumre af internationale hits. Han har blandt andet kastet sig over Rihanna-hittet "Don't Stop The Music" og Radioheads rockballaden "High And Dry".

Festivallederen tøver ikke med at kalde Jamie Cullum det til dato største navn til Jam Days.

- Inden for genren er han klart et af de største navne, man kan få. For en festival af vores størrelse er det megastort, siger Morten Østlund.

Jam Days har forsøgt at lave en aftale med Jamie Cullum, siden festivalen begyndte for fem år siden.

- Der har ligget et fast tilbud til ham om at besøge Jam Days. Nu er det endelig lykkedes. Jeg oplevede ham på Plænen i Tivoli for en del år siden og har været stor fan lige siden. Jam Days' publikum kan glæde sig til en stor oplevelse i august på Amfiscenen, siger Morten Østlund.

Jam Days foregår fra 7. til 9. august 2019. Billetsalget er begyndt.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce