Annonce
Assens

Festival aflyst få uger inden start: - Det er rigtig ærgerligt

Der plejer blandt andet at være mulighed for at lave juice af egne æbler under årets Æblefestival i Assens, der år for år har vokset sig større. Arkivfoto: Kim Rune
De frivillige bag Æblefestivalen i Assens aflyser, og det er med en "god" fornemmelse, selv om det ifølge arrangørerne også er "ærgerligt".

Plakaterne er allerede trykt og delt ud flere steder.

Også årets omfattende program er lagt fast og sat sammen til en fin folder.

Men i sidste øjeblik - få uger inden start - må folkene bag Æblefestivalen i Assens hive i nødbremsen, da den stigende smittespredning gør situationen så usikker, at man ikke mener, det er realistisk at gennemføre.

- Vi har aflyst, og det er en enig bestyrelse, der står bag den beslutning, siger festivalformand Else Marie Kristensen.

Assens Æblefestival skulle være afholdt i ugerne 41 og 42, og festivalen har på fem år vokset sig større og større, hvor den i år blandt andet skulle være udvidet med tiltag på Erholm Fødevaremarked og en æbleskude, hvor man sejlende skulle have skudt festivalen i gang.

Udover at sætte kommunen på landkortet og sætte fokus på de mange æblesorter, der findes på Vestfyn, så skal festivalen også være med til at samle kommunen om én begivenhed, der foregår i mange afkroge.

Annonce

Ærgerlig, afklaret formand

Derfor ærgrer formanden sig over aflysningen, men man mener dog også, at man har taget den rette beslutning.

- Vi har været i gang med årets festival, siden den sidste sluttede. Vi har været i gang længe, og der er lagt et godt stykke arbejde, så det er rigtig ærgerligt. Men jeg har alligevel en god fornemmelse af, at vi har taget en beslutning om at aflyse, konstaterer Else Marie Kristensen.


Vi har været i gang med årets festivalen, siden den sidste sluttede. Vi har været i gang længe, og der er lagt et godt stykke arbejde, så det er rigtig ærgerligt. Men jeg har alligevel en god fornemmelse af, at vi har taget en beslutning om at aflyse.

Else Marie Kristensen, formand.


Formand for Æblefestivalen i Assens Kommune, Else Marie Kristensen, ærgrer sig, men har også en god fornemmelse om, at det var den rigtige beslutning. Arkivfoto: Kim Rune

Formanden uddyber, at man har været i kontakt med politiet, der først tre-fire dage før festivalstart kunne give klart svar på, hvordan og om man i givet fald kunne gennemføre festligheder, der blandt andet ville byde på et hav af aktiviteter i Assens by og i andre dele af kommunen.

- Sådan er det. Der er mange andre arrangementer, der må blive aflyst i denne tid, siger Else Marie Kristensen.

Æblefestivalen har i år et budget på omkring 280.000 kroner, som folkene bag har samlet ind via fonde og Assens Kommune, der giver et tilskud på 75.000 kroner.

Else Marie Kristensen fortæller, at man indtil nu kun har brugt et mindre beløb på at få trykt diverse plakater og foldere, og at man nu forsøger at overbevise fondene om, at midlerne skal overføres til næste år, så det store arbejde ikke er spildt.

Annonce

Vil overføre penge

Kulturkonsulent Katrine West, Assens Kommune, oplyser, at der er taget en politisk principbeslutning inden sommerferien om, at hvis arrangementer, der har fået tilskud fra eksempelvis kultur- og eventpuljen, bliver rykket som følge af corona-situationen, så følger tilskuddet med.

Det er tilfældet for Assens Æblefestival.

Formand for Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget, Finn Brunse (S), er tryg ved, at folkene bag festivalen har taget den rette beslutning.

- Jeg er sikker på, at de har gjort sig nogle svære overvejelser omkring det, og det respekterer jeg fuldt ud. Det må de have overvejet nøje, da de var pænt langt i forberedelserne. Selvfølgelig er det ærgerligt, siger Finn Brunse, der også mener, at Æblefestivalen er et vigtigt arrangement, der samler forskellige aktører på kryds og tværs af kommunen.

- Vi har tidligere på året sagt, at i forbindelse med ændringer af et arrangement som følge af situationen (corona, red,), at man så kan beholde pengene og overføre dem til en lignende aktivitet, når det på et tidspunkt bliver forsvarligt, understreger Finn Brunse.

Æblefestival Assens 2020 aflyst. Arkivfoto: Laust Jordal.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce