Annonce
Nordfyn

Festgudstjeneste: Søndersø Kirke slog endelig dørene op igen

Både provst for Bogense Provsti, Keld Balmer Hansen, og biskop, Tine Lindhardt, var mødt op til genåbningen af Søndersø Kirke. Foto Victor Bebe Larsen
Der var lagt op til en festlig gudstjeneste, da Søndersø Kirke endelig åbnede efter mere end et års lukning. Det skete med både biskop, hornorkester og coronavenlig afstand.
Annonce

Søndersø: Den 29. september sidste år lukkede Søndersø Kirke for at gennemgå en omfattende renovering, som blandt andet betød et nyt varmeanlæg, nyt gulv og nye bænkefarver.

Søndag den 11. oktober kunne begge sognepræster, Ulrik Andersen og Lene Kjemtrup Christensen, så endelig byde folk velkommen tilbage til den nyrenoverede kirke.

Gudstjenesten var arrangeret som en festgudstjeneste, og kirken havde blandt andet fået en lille håndfuld blæsere fra Den Kongelige Livgarde med ind til at akkompagnere sammen med orglet under salmerne.

Meget tydede på, at folk i Søndersø Sogn også havde savnet deres kirke, for de var mødt talstærkt op til indvielsen.


Det betyder rigtig meget, at kirken er blevet renoveret. Jeg tror ikke, at der har været gjort noget ved kirken siden 1974.

Bente Kaysen, menighedsrådsformand


Man kunne sagtens forestille sig, at der var kommet mange flere besøgende, hvis ikke det havde været fordi, kirken havde ryddet hvert andet sæde for at skabe tilstrækkelig coronaafstand.

Annonce

Vigtig betydning

Også biskoppen, Tine Lindhardt, og provst for Bogense Provsti, Keld Balmer Hansen, havde fundet vej til den nyrenoverede kirke. Her holdte biskop Tine Lindhardt dagens prædiken, hvor hun også lykønskede borgerne i Søndersø med deres nye flotte kirke.

Den Kongelige Livgarde spillede med ved søndagens gudstjeneste i Søndersø Kirke. Foto: Victor Bebe Larsen

En, der var særligt glad for den nyrenoverede kirke, var Søndersøs menighedsrådsformand Bente Kaysen, som også deltog ved søndagens gudstjeneste.

- Det betyder rigtig meget, at kirken er blevet renoveret. Jeg tror ikke, at der har været gjort noget ved kirken siden 1974. Vi er i hvert fald meget tilfredse med resultatet, siger Bente Kaysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce