Annonce
Byens Bedste

Jubel, tårer og sambafest på Bastionen: Premiere på Byens Bedste blev et brag af en fest

Det var første gange, at Lokalavisen Nyborg afholdte Byens Bedste i Nyborg for at hylde det lokale handels. og kulturliv. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det var en sand prisfest, der udspillede sig på Bastionen onsdag aften, da Byens Bedste for første gang løb af stablen i Nyborg.

Nyborg: - Jaaaaa, mine damer og herrer. Op at stå. Op op op. Stop musikken, stop stop stop. De skal op at stå, ellers skrider jeg igen. Op op op, high five. Hvorfor fanden sætter I jer ned?

Sådan lød det råbende fra den kendte tv-vært Jacob Riising, der stormede hele vejen ned igennem salen og op på scenen i byens kulturhus Bastionen, efter samtlige 270 gæster i salen var blevet budt velkommen med et nummer fra den lokale kunstner Henrik Johannesen fra Ullerslev.

Onsdag aften dannede Bastionen rammerne om awardshowet Byens Bedste, der for første gang blev afholdt i Nyborg, hvor det lokale handels- og kulturliv blev hyldet.

Annonce
Henrik Johannesens Trio fra Ullerslev underholdte flere gange i løbet af aftenen publikum i salen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Og hyldet blev det.

Allerede efter den første pris var blevet uddelt af en ihærdig borgmesterkandidat, Sonja Marie Jensen (S), der ville på scenen før tid, gik den såkaldte samba-alarm, der skulle få publikum til at smide alle hæmninger, rejse sig og danse, som de aldrig havde gjort det før.

Og her blev aftenens samba-konge fundet.

- Bent, du var den, der gik mest amok. Derfor tyrer jeg nu den her flaske vin i hovedet på dig. Der er en ny sambakonge i byen, han hedder Bent, lød det fra Jacob Riising, inden salen brød ud i endnu en klapsalve.

Og det var langt fra den eneste gang, at salen brød ud i klapsalver og jubel. Jacob Riising satte nemlig intet mindre end en pony på højkant til den blandt publikum, der jublede højest i løbet af aftenen.

Det fik flere blandt publikum til spontant at bryde ud i jubel undervejs i det to timer lange awardshow.

Et tårevædet tak

I løbet af de seneste uger har flere tusinde sendt stemmer afsted til de 48 nominerede i de 10 kategorier, og onsdag aften skulle det afgøres, hvem der løb med titlen som vinder af de enkelte priser.

En efter en gik prismodtagerne jublende og glædeligt på scenen og takkede for priserne.

Og særligt i kategorien Byens Bedste Spiseoplevelse var der taknemmelighed at spore på scenen.

Tusind tak for nomineringen, det er vi rigtig glade for og meget stolte over. Jeg bliver helt bevæget.

Claus Roed, ejer af Roeds Brasserie

Allerede inden den første pris skulle uddeles, gjorde Jacob Riising nemlig publikum opmærksom på, at hvis man kunne græde på kommando, ville det være noget, der gav point.

Og selv om det ikke var på kommando, var det en tydelig bevæget Claus Roed, der gik på scenen for at modtage prisen.

Claus Roed og køkkenchefen var tydeligt bevægede på scenen over at modtage prisen som Byens Bedste Spiseoplevelse. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Inden han løb op ad trappen mod scenen, fik køkkenchefen et klap på skulderen og en krammer.

- Tusind tak for nomineringen, det er vi rigtig glade for og meget stolte over. Jeg bliver helt bevæget, lød det fra restaurantejeren.

- Ja, vi skåler lige. Vi skåler - det gør man til konfirmationer, når nogen begynder at græde, lød det fra Jacob Riising, der tog over for Claus Roed.

Og så fik køkkenchefen ordet.

- Jeg vil bare sig stort tak til Claus for, at vi kan få lov at lave det, vi gør hver dag. Og tak til den vigtigste: Fru. Nielsen, Claus' mor. Hun er den vigtigste brik i hele restauranten, så tak for det, lød det, inden makkerparret kunne forlade scenen til en stor klapsalve fra salen.

Annonce

Svingom med borgmesteren

Efter en pause blev publikum endnu en gang modtaget af aftenens konferencier, der denne gang valgte at præsentere sig selv.

- Hold jeres kæft, slå røven i sædet og klap som vanvittige for her kommer jeres vært: Jacoooob Riising, lød det fra konferencieren, der gjorde publikum opmærksom på, at de fortsat skulle huske at juble, så de kunne tage fra aftenens prisfest med en pony under armen.

- Den står derude og fryser, så I skal bare give den gas.

Midt i en af samba-alarmerne stod borgmester Kenneth Muhs (V) på scenen. Det betød, han måtte tage en svingom med konferencier Jacob Riising. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Og der var ikke blevet uddelt mere end en enkelt pris efter pausen, før aftenens tredje samba-alarm lød. Og denne gang var det med bogmester Kenneth Muhs (V) på scenen.

- Hvad ville være det bedste, der kunne ske i den her valgkamp?, nåede Jacob Riising at sige, inden han tog borgmesteren i armkrog til en svingom på scenen med stor jubel fra salen.

Efter den sidste pris blev uddelt til Byens Bedste Håndværker, kunne Sko/Torp forkæle publikum med en række kendte numre.

Flere gange i løbet af aftenen måtte publikum rejse fra stolen for at bryde ud i en store klapsalve. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Samtlige gæster til showet skulle love, at de ville klappe alt, hvad de kunne i løbet af showet. Foto: Birgitte Carol Heiberg


Annonce

Mest læste

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce