Annonce
112

Fest i Munke Mose: Naboer klager over ulovlig høj musik

Bødeblokken kommer frem, hvis ikke musikken er slukket i Munke Mose efter klokken 19 og frem til næste dags formiddag klokken 10. Arkivfoto: Michael Bager
Det er forbudt med musik efter klokken 19 og frem til klokken 10 om formiddagen i Munke Mose, og mange overtræder ordensbekendtgørelsen, som straffes med bøde. Flere gange måtte politiet fredag aften på inspektion i det populære grønne område.
Annonce

Det vrimler med unge mennesker i Munke Mose fredag aften, og mange har taget det store musikanlæg med også, men det er ulovligt og straffes med en bøde.

- Vi har fået mange klager fra naboer til Munke Mose, som klager over høj musik, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi.

Politiet har hængt et opslag op i den velbesøgte grønne mose for at orientere om, at det er forbudt at spille musik mellem klokken 19 om aftenen og klokken 10 om formiddagen, og at musik ikke må være til gene for andre i dagtimerne.

Alligevel valgte mange grupper af unge mennesker fredag aften at se stort på forbuddet mod musik, hvilket afstedkom mange klager fra naboer til ordensmagten.

- Det rygtes hurtigt, at vi er på vej, og så får de straks slukket musikken. Det er os, som har bevisbyrden på, at de har spillet musik, og det er svært, når de når at slukke den, inden vi når hen til dem, siger vagtchefen.

I et tweet har Fyns Politi opfordret de mange mennesker i Munke Mose til at få slukket for musikken, hvis de vil undgå en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den er på 1000 kroner, og desuden kan musikanlægget konfiskeres.

Fredag aften sad på den anden side af 100 mennesker i Munke Mose, men selv om det umiddelbart kunne ligne en overtrædelse af forsamlingsforbuddet var det ikke tilfældet.

- Vi har flere gange haft droner i luften for at kunne se det hele fra oven, men der har ikke været anledning til at skride ind, siger Hans Jørgen Larsen.

Når politiets droner er i luften sendes billederne ikke kun ned til droneføreren, men også direkte ind på politigården, hvor man på storskærme kan følge med i situationen.

Med udsigt til en pinse med masser af varme, sol og mennesker, som vil udenfor efter at have været inde som følge af coronakrisen, er politiet også massivt til stede i alle byens parker, grønne områder, gågader og havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce