Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fernisering på børnekunst: Elever fra Rudme skaber "Børnemuren"

Galleri Svinestien viser udstilling af børnekunst fra Billedskolen på Rudme Friskole. PR-foto
Galleri Svinestien åbner med udstilling af børnekunst fra Billedskolen på Rudme Friskole

Herringe-Rudme: Billedskolen på Rudme Friskole udstiller på Galleri Svinestien, og børnene og deres lærer, keramiker Vibeke Lykke, melder klar til at vise smagsprøver på deres kunstneriske udfoldelser frem.

Det oplyses i en pressemeddelelse, hvori der samtidig også inviteres til fernisering i galleriet på Rudmevej 80 søndag 7. april kl. 14-16.

Det er 9. sæson, Galleri Svinestien åbner med udstilling af de mange kunstneriske børn fra Billedskolen på Rudme Friskole.

Vibeke Lykke forklarer, at der op til årets udstilling er arbejdet med forskellige slags materialer og udtryk såsom håndmodellering, relief i ler samt collage på lærred og træ og metoder til begitning, som er en særlig teknik til at dekorere keramik.

Annonce

Børnenes egen mur

Der er arbejdet med forskellige projekter som eksempelvis, at børnene har skrevet med søm og mangefarvede garner på et langt bræt præget af tidens tand. De har også skabt deres egen mur, "Børnemuren", a la Bjørn Nørgaards berømte kunstværk, "Menneskemuren". Der er modelleret relieffer og bemalet træstykker i forskellige højder og drøjder og mere til.

Rudme Børnebilledskole er et kreativt fritidstilbud til skolebørn i 1.–7. klasse. Der undervises i tegning, maling, skulptur og andre billedskabende udtryk, og børnene kommer i nærkontakt med deres fantasi og skaberevner, oplyses det.

Ferniseringen byder på det traditionelle store kagebord, musikalsk underholdning og fællessang foruden et kig ind i børnenes fantasiverden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce