Annonce
Nyborg

Ferien er reddet: Dørhåndtag bliver erstattet

Det originale dørhåndtag var støbt i en ringform: Foto: Dreier & Co.
Vandtårnet, der mistede sit dørhåndtag og lignede en efterårsferiefiasko, er blevet reddet af et nyt håndtag. Det bliver en midlertidig løsning, indtil der kan støbes en ordentlig erstatning.

NYBORG: I weekenden kom det frem, at dørhåndtaget til det fredede vandtårn i Nyborg var forsvundet. Det betød, at børn og unge, der havde glædet sig til at begive sig op til toppen af vandtårnet i stedet måtte stå med skuffede miner, fasttømret til jorden. Man kunne ganske enkelt ikke åbne døren til tårnet.

Men nu kan det igen lysne blandt nyborgenserne. Nyborgs turistorganisation, Visit Nyborg, meddeler, at der fra tirsdag vil være mulighed for at kravle op i tårnet igen.

- Vi er ved at få erstattet dørhåndtaget, så vi er klar tirsdag. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Julie Grønholdt Polk fra Visit Nyborg.

Der er ikke noget nyt i sagen om det forsvundne dørhåndtag, som Visit Nyborg mistænker Nyborgs Slotsspøgelse for at være løbet - eller fløjet - med. Heldigvis var det ikke større kulturarv, der blev taget.

- Man kan ikke ligefrem sige, at det er noget værdifuld historie, vi har mistet. Dørhåndtaget er købt ved JPL Industri på Falstervej. Det har også været væk før, men dengang var det bare faldet ud. Den har ikke været at finde i græsset denne gang, så der må være nogen, der er rendt med den, siger Jens Kimer, drifts- og havnechef i Nyborg Kommune.

Annonce
Vandtårnet i Nyborg fik mandag et midlertidigt dørhåndtag, der dog ikke helt passer ind i dørens udseende. Foto: Patrick Dejbjerg

Midlertidig redning

Det gamle dørhåndtag, der er forsvundet, var en ring af metal, der passede med vandtårnets egen æstetik.

Det kan man ikke ligefrem sige om det håndtag, der er der nu.

- Vi har i dag (mandag, red.) fået sat et nyt dørhåndtag i. Det er bare et standard håndtag, så vi kan klare os for nu. Vi skal have støbt et nyt håndtag magen til det gamle, som vi får sat i senere, siger Jens Kimer.

Medmindre selvfølgelig at Slotsspøgelset afleverer det gamle dørhåndtag tilbage først.

Imens vandtårnet var lukket, tilbød Visit Nyborg, at man kunne komme forbi hos dem og få en tegning af vandtårnet. Hvis man afleverede tegningen tilbage, farvelagt, kunne man være med i konkurrencen om præmier fra organisationen. Det kan man stadig fortsætte med tirsdag, selvom man også tager en tur op i vandtårnets top.

Sådan så døren til vandtårnet i Nyborg ud indtil mandag eftermiddag. Foto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce