Annonce
Nyborg

Ferien er reddet: Dørhåndtag bliver erstattet

Det originale dørhåndtag var støbt i en ringform: Foto: Dreier & Co.
Vandtårnet, der mistede sit dørhåndtag og lignede en efterårsferiefiasko, er blevet reddet af et nyt håndtag. Det bliver en midlertidig løsning, indtil der kan støbes en ordentlig erstatning.
Annonce

NYBORG: I weekenden kom det frem, at dørhåndtaget til det fredede vandtårn i Nyborg var forsvundet. Det betød, at børn og unge, der havde glædet sig til at begive sig op til toppen af vandtårnet i stedet måtte stå med skuffede miner, fasttømret til jorden. Man kunne ganske enkelt ikke åbne døren til tårnet.

Men nu kan det igen lysne blandt nyborgenserne. Nyborgs turistorganisation, Visit Nyborg, meddeler, at der fra tirsdag vil være mulighed for at kravle op i tårnet igen.

- Vi er ved at få erstattet dørhåndtaget, så vi er klar tirsdag. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Julie Grønholdt Polk fra Visit Nyborg.

Der er ikke noget nyt i sagen om det forsvundne dørhåndtag, som Visit Nyborg mistænker Nyborgs Slotsspøgelse for at være løbet - eller fløjet - med. Heldigvis var det ikke større kulturarv, der blev taget.

- Man kan ikke ligefrem sige, at det er noget værdifuld historie, vi har mistet. Dørhåndtaget er købt ved JPL Industri på Falstervej. Det har også været væk før, men dengang var det bare faldet ud. Den har ikke været at finde i græsset denne gang, så der må være nogen, der er rendt med den, siger Jens Kimer, drifts- og havnechef i Nyborg Kommune.

Vandtårnet i Nyborg fik mandag et midlertidigt dørhåndtag, der dog ikke helt passer ind i dørens udseende. Foto: Patrick Dejbjerg
Annonce

Midlertidig redning

Det gamle dørhåndtag, der er forsvundet, var en ring af metal, der passede med vandtårnets egen æstetik.

Det kan man ikke ligefrem sige om det håndtag, der er der nu.

- Vi har i dag (mandag, red.) fået sat et nyt dørhåndtag i. Det er bare et standard håndtag, så vi kan klare os for nu. Vi skal have støbt et nyt håndtag magen til det gamle, som vi får sat i senere, siger Jens Kimer.

Medmindre selvfølgelig at Slotsspøgelset afleverer det gamle dørhåndtag tilbage først.

Imens vandtårnet var lukket, tilbød Visit Nyborg, at man kunne komme forbi hos dem og få en tegning af vandtårnet. Hvis man afleverede tegningen tilbage, farvelagt, kunne man være med i konkurrencen om præmier fra organisationen. Det kan man stadig fortsætte med tirsdag, selvom man også tager en tur op i vandtårnets top.

Sådan så døren til vandtårnet i Nyborg ud indtil mandag eftermiddag. Foto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce