Annonce
Nyborg

Ferieklare byrødder: 18 punkter på 48 minutter

Nu er der syv ugers mødepause og vejrudsigter på dagsordenen i Nyborgs byråd. Arkivfoto: Yilmaz Polat
SF sagde nej til en endnu en mere en 30 meter høj reklamesøjle ved Storebæltsvej på byrådsmøde med begrænset talelyst.

Nyborg: Om det var varmen eller udsigten til en nært forestående sommerferie, der lagde en dæmper på talelysten, skal være usagt.

Men det tog ikke Nyborgs byråd mere end 48 minutter at nå gennem de 18 punkter på den åbne del af dagsordenen for tirsdagens møde.

En imponerende genemsnitsfart på sådan cirka 80 sekunder per punkt!

Og så er den fælles afsyngning af Holger Drachmanns midsommervise "Vi elsker vort land" - i den originale version - og et par spørgsmål og kommentarer fra de få tilhørere endda talt med ...

Annonce

Nej til reklamesøjle

Mødets dramatiske højdepunkt indtraf, da SF's repræsentant i byrådet, Suzette Frovin, lagde afstand og meddelte et nej til en lokalplan, der tillader rejsningen af endnu en mere end 30 meter høj reklamesøjle ved Storebæltsvej i Nyborg.

Den slags er der i forvejen to af i området, hvor bilister på langfart ynder at gøre holdt for at tanke burgere og benzin.

Og som i øvrigt vil komme på alverdens tv-skærme, når rytterne i verdens største cykelløb, Tour de France, har etapemål ret ud for McDonald's i 2021.

- Der er ikke brug for endnu en reklamesøjle derude. Samtidig har vi jo i byrådet planer om at gennemføre en forskønnelse af området. Og i vores bog står der ikke, at endnu en pylon er en forskønnelse, fastslog Suzette Frovin.

Et synspunkt, som ingen af de øvrige 23 tilstedeværende byrådsmedlemmer dog kunne tilslutte sig.

Syv ugers mødepause

Det sommerklædte og effektive byråd nåede også at få ekspederet godt 2,2 millioner kroner til Demenscenter Tårnparken, 391.700 kroner til mindre renoveringsopgaver i tre daginstitutioner og 320.507 kroner til forskønnelse af kommunens landsbyer, før borgmester Kenneth Muhs (V) kunne sende byrådsmedlemmerne ud i sommerlandet.

Forude venter syv ugers mødepause i byrådet og de mange fagudvalg.

Og efter den begrænsede talelyst under tirsdagens byrådsmøde at dømme, ser de lokale politikere tilsyneladende frem til en pause, hvor feriedestinationer og vejrudsigter er de vigtigste punkter på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vold under ishockeykamp: Fængsel til nordjysk ishockeyspiller

Odense

Stjålet motorcykel brændt af i skov

112 For abonnenter

Overraskende drejning i skudsag fra Bøgetorvet: Forsvarer får sin klient til at indrømme indbrud

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce