Annonce
Faaborg-Midtfyn

Femte gang var lykkens gang: Nu har Helge fået vaccinationstid i Faaborg

Her er Jørgen Pedersen, Svendborg, mellem de første der får sin vaccination i Forum Faaborg mandag. Foto: Bent Warncke
Forum Faaborg åbnede som vaccinationscenter mandag. Næste gang, man kan få sit stik her, bliver mandag den 19. april.

Faaborg: Nu er det alligevel lykkedes 73-årige Helge Hermansen, Faaborg, at få en vaccinationstid i hjembyen. Han skal have de første stik i Forum Faaborg mandag den 19. april.

Helge Hermansen fik i sidste uge en invitation til at blive vaccineret, men som han fortalte om i avisen forleden, var det helt umuligt at få en tid i nærområdet, så han endte med at bestille en tid i Bellacentret i København.


Annonce

Hvis man væbner sig med lidt tålmodighed, og måske lidt jysk besindighed, så skal det nok gå alt sammen.

Leif Henningsen på Vores Faaborg


Fra Region Syddanmark lød rådet fra regionsdirektør Kurt Espersen:

- Hvis han har tålmodigheden til det, kan han holde øje med vacciner.dk og se, hvornår der dukker en tid op. Hvis ikke, kan han vælge et af de andre steder på listen.

Bookingprogrammet er ikke godt nok

Det råd falder Erik Ljungdahl, Faaborg, for brystet. I en mail til avisen skriver han:

Efter fem forsøg på vacciner.dk lykkedes det endelig Helge Hermansen at komme igennem til en tid i Faaborg. Han får sin første vaccinestik i Forum Faaborg mandag den 19. april. Arkivfoto: Roland Petersen

- Hertil må jeg føje, at der er et væsentligt problem, som Kurt Espersen overser: Når man som jeg - for en sikkerheds skyld - har booket tid et fjernere sted, så kan man slet ikke se, hvilke ledige tider der er og hvor. Kun hvis man starter med at annullere sin bestilling. Og så risikerer man jo nemt, at der ikke popper nogen god mulighed op. Skal så starte forfra og på den måde bare rykke endnu længere ned i køen. Regionens automatiske bookingsprogram er ikke godt nok, og det burde de gøre noget ved straks.

Ikke desto mindre fulgte Helge Hermansen rådet fra regionsdirektøren:

- Jeg loggede på vacciner.dk fire gange i løbet af weekenden uden at finde noget, men femte gang, mandag morgen, var der pludselig en tid i Forum Faaborg den 19. april, så jeg skyndte mig at annullere min tid i Bellacentret og har så fået en i Faaborg i stedet, fortæller Helge Hermansen.

Han har langt fra været ene om bøvlet.

For eksempel skriver Niels Jørgensen Simonsen i kommentarfeltet på fyens.dk:

- Når du har takket ja til den første ledige tid i Vejle den 24. april, kan du ikke se ledige tider. At der slet ikke var nogen ledig tid på Fyn, synes jeg er ret dårligt. Vaccinationsplanen er cirka tre uger bagud. Jeg skulle være færdigvaccineret i april.

Else Marie Christensen fortæller på avisens Facebook-side "Vores Faaborg", at hun også uden held har prøvet at få tid.

- Det er ikke o.k., noterer hun.

Annonce

Tag det i stiv arm

Henry Kraght opfordrer:

- Tag bare det i stiv arm! Vi to gamle, 88 og 90 år, måtte køre fire gange til Odense for at blive vaccineret.

Andre har været heldige, for eksempel Leif Henningsen:

- Hvis man væbner sig med lidt tålmodighed, og måske lidt jysk besindighed, så skal det nok gå alt sammen. Da tilbuddet kom op i Ringe, loggede fruen og jeg os på hver især, første og andet stik, samme dag samme tid samme sted. Det var så nemt som at klø sig, der hvor der klør, meddeler han på Vores Faaborg.

Jørgen Burchardt, Ringe, skriver i en mail til avisen, at der er masser af vacciner i Odense og Svendborg:

- Man skal absolut ikke vente til, der står noget på vacciner.dk. I stedet for at bruge vacciner.dk skal man ringe på det telefonnummer, der er opgivet for folk, som ikke bruger computer. Problemet er ikke mangel på vacciner, men en kommunikationsfejl, at vacciner.dk ikke oplyser de tider, som findes i Odense og Svendborg, påpeger han.

Forum Faaborg åbnede mandag som vaccinationscenter, og næste gang man kan få sit stik her bliver altså mandag den 19. april. I Idrætscenter Midtfyn uddeles der første gang stik ud på torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce