Annonce
Odense

Femstjernet navn forsvinder fra byen: Sygdom lukker Odense-restaurant

Mmoks indehaver, Mads Friis Nielsen, lider af rygsøjlegigt og vil nu tage mere hensyn til sin sygdom. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Mmoks lukker efter fire år i Odense, skriver restauranten på sin Facebook-side.

Odense: Fra den 1. januar er det ikke længere muligt at nyde små gourmetretter på Mmoks i Kongensgade. Restauranten serverer for sidste gang den 31. december, meddeler Mmoks på sin Facebookside.

- Det er med vemod, vi må meddele, at vi den 31. december kører sidste service. Mads (Mads Friis Nielsen, indehaver af restauranten, red.), som døjer med gigt, har efter megen overvejelse besluttet, at han har brug for at holde en pause og fokusere på at få det bedre, kan man læse på siden.

Restauranten har siden 2015 inviteret folk ind til en kulinarisk oplevelse, "der er helt sig selv og byder på små, moderne retter til overskuelig pris og frække kombination, som man oplever det på Noma", som Fyens Stiftstidendes madanmelder skrev i 2015.

Både i denne anmeldelse og i en fra 2017 nåede Mmoks op i toppen af skalaen med fem ud seks stjerner. "Niveauet er højt, betjeningen kompetent, og rammerne er afslappede," hed det ved det seneste anmelderbesøg.

Annonce

"Slutter med bravur"

For drengene bag Mmoks har det været spændende eventyr, fremgår det på Facebook, hvor det også fremgår, at indehaveren, der er 25 år, har kæmpet med rygsøjlegigt, siden han var 16 år.

Men selvom restauranten ikke længere har åbent, når der står 2019 i kalenderen, bliver det ikke uden et ordentligt farvel, lover de på Facebook.

- I kan dog godt vente lidt med at sætte gravøllene på køl. Vi slutter af med bravur, og i løbet af de næste måneder kan I se frem til Mortensaften, julefrokoster og en kæmpe nytårsfest!

Hvis du har et gavekort til restauranten, skal det indløses, inden den 31. december.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce