Annonce
Nordfyn

Femstjernet forestilling: Juli-vejret driller "Cats"

Lørdag aften konkurrerede Old Deuteronomy og de øvrige London-katte med Stig Rossen i teltet hos Otterup Kræmmermarked. Det betød, at kun 125 overværede "Cats", og derfor kan lørdagen meget vel blive hviledag næste år i stedet for mandag. Foto: Betty Rasmussen
Publikum og vejret har svigtet Nordfynsspillene i den første uge. Nu håber foreningen, at en uge med solfyldte aftener kan redde billetsalget.

Otterup: Blæst, regn og beskedne temperaturer harmonerer ikke særlig godt med friluftsteater. Derfor håber aktører og ikke mindst kasserer og formand i Nordfynsspillene, at vejrudsigtens løfter om sol og 18-20 grader om aftenen holder stik.

For efter de første seks aftener med "Cats" på boldbanen bag Otterup Idrætscenter kan formand Max Hansen konstatere, at både vejret og publikum har svigtet forestillingen, der ellers høstede fem stjerner i Fyens Stiftstidendes anmeldelse.

Budgettet for den nordfynske udgave af Andrew Lloyd Webbers musical om de syngende katte i London anno 1939 går i nul, hvis der bliver solgt lige omkring 3000 billetter til de 10 forestillinger, men indtil nu har billetsalget ligget på i gennemsnit 222 pr. aften.

Til gengæld var der mandag formiddag allerede solgt knap 300 til tirsdagens forestilling, så Max Hansen tror stadig på, at en god sidste uge kan redde økonomien.

- Alt det, vi selv kan kontrollere, fungerer helt, som det skal. Vi har en dumme-hat, og det er virkelig småting, der er at påtale, siger formanden, der også kan glæde sig over stor ros for VIP-arrangementet, hvor Bielers Gourmet leverer maden i teltet før forestillingen.

Annonce

Flere forestillinger

Sidste års forestilling "Shrek the musical" endte med et minus på 120.000 kroner, fordi der var uforudsete udgifter i forbindelse med, at Nordfynsspillene rykkede fra Nislevgård til boldbanen.

- Vi har skåret ned på alle de udgifter, vi kan skære ned på. Men vi er for eksempel nødt til at have en tribune på den flade mark, og vi er nødt til at have hegn omkring pladsen og lyd og lys. Men musikerne bliver ikke overbetalt, og bag scenen er det meget enkle forhold, siger Max Hansen.

"Cats" spiller igen tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Alle aftener klokken 20.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce