Annonce
Middelfart

Femkløver står bag ny forældreforening: Bedre forhold for børn og forældre, tak

Marie-Louise Thomsen, Stine Engelhardt Ibsen, Maria Lund Nielsen, Kasper Philbert og Dorthe Wolff udgør frem til januar 2020 bestyrelsen i den nye forældreforening i Middelfart. Pressefoto.

Nordvestfyn: Et femkløver har i løbet af den forgangne weekend dannet en forældreforening i Middelfart Kommune.

Frem mod januar 2020 udgør følgende personer den nye bestyrelse:

Marie-Louise Thomsen, Stine Engelhardt Ibsen, Maria Lund Nielsen, Kasper Philbert samt Dorthe Wolff.

Forældreforeningen er en udløber af den megen snak om minimumsnormeringer og forholdene generelt i daginstitutioner på landsplan og i Middelfart Kommune.

"På baggrund af den seneste diskussion om børneforhold i Danmarks institutioner vil vi gerne løbe en forening i gang i vores lokalsamfund. Vi bor i en geografisk stor kommune, og det er i denne sammenhæng vigtigt for os, at foreningen er for hele kommunen", skriver den nystiftede forening blandt andet i en pressemeddelelse.

Foreningens formål er at skabe et større fokus på børneområdet i Middelfart kommune. Det gælder såvel børnehaver som dagpleje, vuggestuer, sfoer, skoler og special- og fritidsområdet.

"Vi arbejder for et styrket forældresamarbejde, som skal lede henimod forbedrede forhold for børn og forældre i Middelfart Kommune", understreger foreningen i pressemeddelelsen.

Foreningen kan kontaktes på runningupthathill@outlook.dk, hvor man samtidig bliver føjet til maillisten, når det skal indkaldes til møder og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce