Annonce
Debat

Feminisme. Dansende baller på Instagram lukker for ligestillingen

Enten eller - sådan er det med feminismen. Enten er du for, eller så er du i mod. Jeg vil kalde mig selv som feminist, med alt hvad det end indebærer.

Men jeg synes fjerdebølgen med Twerkqueen og Nikita Klæstrup i front er en stopper for netop denne ligestilling. En stopper for at vi kommer frem med ligeløn, lige forhold og færre voldtægter og andre seksuelle krænkelser.

De bruger Trump-metoden i form af deres kommunikation: De skaber mure, før de begynder på kommunikationen og bliver dermed en hindring på netop denne forandring. Hvis man for starten har lukket ned for, at andre kan komme med deres holdninger, så kommer vi ingen vegne. Vejen til forandring er gennem tovejskommunikation, og hvis man lukker ned for den ene vej, kommer vi ikke videre, og man sidder fast på motorvejen på E20.

Folk bliver skræmt væk og vil derfor ikke identificere sig med ordet feminisme.

Jeg vil til evig tid kalde mig selv feminist. Jeg tror faktisk, at mange i dagens Danmark er feminister, men ordet er blevet et fyord, fordi patter og baller fylder mediebilledet og denne brutale kommunikation er alt overskyggende for deres og for vores holdninger.

Jeg mener ikke, at vi løser problemerne ved at forbyde Suspekt og "Kinky fætter". Vi ændrer problemerne ved at få kvinderne i front. Ved at få historierne frem, som vi så dem igennem #metoo.

Ved at få virkeligheden ud. For jeg ved ikke, hvor meget virkelighed der er ved "in your face bryster" eller ved dansene baller.

Virkeligheden er, at man i 2017 modtog 944 anmeldelser på voldtægter eller forsøg på samme. Der bliver i gennemsnit dømt 54 personer årligt - det kan vi, og skal vi gøre bedre.

Virkeligheden er også, at langt flere bliver voldtaget om året, men uden det bliver meldt, for tabuet er for stort.

Virkeligheden er, at vi ikke har 100 procent ligestilling endnu. Virkeligheden er mere end jer og jeres Instagram. Virkeligheden er ikke dansende baller på Instagram - langtfra.

Jeg er feminist. Jeg vil have ordet tilbage til sin betydning - ligestilling mellem mænd og kvinder.

Så kære såkaldte "instafeminister", I bygger mure i stedet for broer. I lukker for ligestillingen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Annonce