Annonce
Indland

Fem ugers togstop på Svendborg-banen

TRÆLS: Passagerne i Svendborg-toget må igen køre i bus

Passagerne på Odense-Svendborgbanen må igen indstille sig på at tage bussen.

Kun to måneder efter, at den fynske sidebane var lukket i fire uger på grund af sporarbejde, må driften atter indstilles - endda i hele fem uger.

- Både sveller og jorden under svellerne er i dårligere stand, end vi regnede med, siger projektleder i Banestyrelsen, Lasse Parkov, der afviser, at den bløde jordbund og de nedslidte sveller burde være opdaget i første omgang.

De nye reparationer af sporet begynder 11. august og vil vare til 7. september. Banen åbner igen 8. september, og "de nye tider" med toghastighed på 120 km/t. og flere afgange får premiere 14. september.

- Vi beklager selvfølgelig, at driften må indstilles, men på lang sigt kan lukningen være en fordel for passagerne, som nu kun generes én gang. Vi benytter nemlig lejligheden til at foretage nogle reparationer, der ellers skulle være lavet om et par år, siger Lasse Parkov.

Forbedringerne skal gøre Odense-Svendborgbanen til landets mest moderne lokalbane med bl.a. halvtimesdrift. Folketinget har bevilget 175 millioner kroner til formålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce