Annonce
Indland

Fem ugers togstop på Svendborg-banen

TRÆLS: Passagerne i Svendborg-toget må igen køre i bus

Annonce

Passagerne på Odense-Svendborgbanen må igen indstille sig på at tage bussen.

Kun to måneder efter, at den fynske sidebane var lukket i fire uger på grund af sporarbejde, må driften atter indstilles - endda i hele fem uger.

- Både sveller og jorden under svellerne er i dårligere stand, end vi regnede med, siger projektleder i Banestyrelsen, Lasse Parkov, der afviser, at den bløde jordbund og de nedslidte sveller burde være opdaget i første omgang.

De nye reparationer af sporet begynder 11. august og vil vare til 7. september. Banen åbner igen 8. september, og "de nye tider" med toghastighed på 120 km/t. og flere afgange får premiere 14. september.

- Vi beklager selvfølgelig, at driften må indstilles, men på lang sigt kan lukningen være en fordel for passagerne, som nu kun generes én gang. Vi benytter nemlig lejligheden til at foretage nogle reparationer, der ellers skulle være lavet om et par år, siger Lasse Parkov.

Forbedringerne skal gøre Odense-Svendborgbanen til landets mest moderne lokalbane med bl.a. halvtimesdrift. Folketinget har bevilget 175 millioner kroner til formålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce