Annonce
Fyn

Fem tip til festival: Jaiyedes booker anbefaler

Casper Schärfe understreger, at Momentum har ekstremt fokus på hygiejne og afstand under Jaiyede Festival, Foto: Simon Staun
Casper Schärfe, der booker musikken til Jaiyede Festival, som afholdes 11. og 12. september på Momentum giver sit bud på koncerter, man ikke må gå glip af.
Annonce
Annonce

1. Martin Rude & Jakob Skøtt:

Duoen Rude&Skøtt har begået ét af 2020's bedste albummer. Vi er ude i en særlig krydret ret bestående af astral og spirituel jazz tilsat en lille dosis krautrock-motorik og generel legesyge, som man ikke kan andet end blive glad i låget af. Deres koncert på Jaiyede er deres første koncert overhovedet, og det alene burde være nok til at swinge jazzørene forbi.


Odenses lokale helte har ikke spillet i hjembyen siden 2013. Derfor er det en udsøgt fornøjelse at bringe deres psych-rock /spirituelle jazz ind på Jaiyedes lille scene.

Casper Schärfe, booker på Jaiyede Festival


Annonce

2. Embryo:

Embryo er et legendarisk tysk "krautrockband", som spirede frem i slutningen af 1960'erne. Bandet excellerer i et kæmpe opkog af mange forskelligartede genrer og stilarter, men med en solid bund af jazz. Det er tydeligt, at dette band har haft stor betydning for mange nutidige genrenedbrydende bands. Der er medlemmer fra Karl Hector & The Malcouns, som også optræder til Jaiyede.

Annonce

3. Dawada Jobarteh & Stefan Pasborg:

Jobarteh & Pasborg er helt unikt skud på den danske musikscene. Det er elektrisk kora og tromme. That's it. Men for pokker altså. Den energi og det temperament, de lægger i deres musik, er second to none. Det er tæt på umuligt at sidde stille til denne duo.

Annonce

4. Causa Sui:

Odenses lokale helte har ikke spillet i hjembyen siden 2013. Derfor er det en udsøgt fornøjelse at bringe deres psych-rock /spirituelle jazz ind på Jaiyedes lille scene. Det bliver med garanti en tur ud i det ydre rum og tilbage igen.

Annonce

5. Cockpit Music:

Bandet blev dannet i 1978 og står stadig. Ligesom Embryo er der efterhånden ikke den genre, Cockpit ikke har haft i deres kærlige jazzpunk-hænder. Alder er, hvad du gør det til, og denne musik er så ung, som den kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce