Annonce
Kultur

Fem ting, du skal se - og høre - til Struer Tracks

Struer er proppet med lydkunstværker, workshops og meget andet i løbet af Struer Tracks.

Avisen Danmark giver her fem bud på ting, du bør opleve til lydfestivalen Struer Tracks:

1 Lyttebiograf

I den lokale biograf Apollon giver seks af Danmarks dygtigste podcastere eksempler på deres tidligere arbejde i biografens mørke. I løbet af festivalen vil de også producere lydfortællinger i samarbejde med lokale struerboere. Podcasterne kommer blandt andet fra P1, The Lake Radio og Politiken Podcast.

Det sker søndag 25. august i Apollon i Struer.

2 Song of The Child Den midt- og vestjyske opera, Operaen i Midten, byder til byrumskoncert med Song of The Child, en musisk totaloplevelse, der foregår flere steder i det offentlige rum, og hvor operagenren bliver anvendt på en ny og inddragende måde. Publikum vil blive inddraget i operaen, der bevæger sig gennem byrummet i løbet af forestillingen. Operaen har premiere 31. august ved Lille Torv i Struer. 3 Unknown Cloud på vej til Struer (performance) Hent appen til din smartphone og oplev skyen Unknown Cloud. Via appen kan man tyde skyens signaler, og ikke blot høre den gennem dine høretelefoner, men også høre gennem den. Når du er i kontakt med skyen, vil den begynde at fungere som en forstærker af de menneskelige sanser - den får dig til at høre og føle ting, som normalt vil være umuligt for dig. 5. september på græsplænen ved lystbådehavnen i Struer 4 The Receiver I en gammel silo ved havnen har lydkunstner Christian Skjødt i samarbejde med blandt andre B&O skabt et kunstværk, der udforsker lydens kraft. En stor parabol bygget af B&O indfanger signalerne fra solen og omdanner dem til lyd, der flyder op og ned i den 10 etager høje silo. Og du kan gå rundt på alle etager og opleve frekvens-spektret i den omdannede lyd. Kunstværket kan findes i DLG-siloen, Østkajen 4 i Struer 5 Kunsttur med Venøsundfærgen Den lille ø Venø med under 200 beboere ligger tre minutters sejltur fra Struer. Til Struer Tracks kan man tage den gamle Venøsundfærge og opleve Struer Tracks-kunstværkerne, der spreder sig fra Struer Havn og til Oddesund. Turen går blandt andet forbi kunsthallen Regelbau 411, som er en gammel bunker, og forbi Venø Kirke. Samtidig kan man få champagne og smagsprøver fra Venø Seafood. Kunst-færgeturen foregår 31. august
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce