Annonce
Kultur

Fem ting, du skal se - og høre - til Struer Tracks

Struer er proppet med lydkunstværker, workshops og meget andet i løbet af Struer Tracks.

Avisen Danmark giver her fem bud på ting, du bør opleve til lydfestivalen Struer Tracks:

1 Lyttebiograf

I den lokale biograf Apollon giver seks af Danmarks dygtigste podcastere eksempler på deres tidligere arbejde i biografens mørke. I løbet af festivalen vil de også producere lydfortællinger i samarbejde med lokale struerboere. Podcasterne kommer blandt andet fra P1, The Lake Radio og Politiken Podcast.

Det sker søndag 25. august i Apollon i Struer.

2 Song of The Child Den midt- og vestjyske opera, Operaen i Midten, byder til byrumskoncert med Song of The Child, en musisk totaloplevelse, der foregår flere steder i det offentlige rum, og hvor operagenren bliver anvendt på en ny og inddragende måde. Publikum vil blive inddraget i operaen, der bevæger sig gennem byrummet i løbet af forestillingen. Operaen har premiere 31. august ved Lille Torv i Struer. 3 Unknown Cloud på vej til Struer (performance) Hent appen til din smartphone og oplev skyen Unknown Cloud. Via appen kan man tyde skyens signaler, og ikke blot høre den gennem dine høretelefoner, men også høre gennem den. Når du er i kontakt med skyen, vil den begynde at fungere som en forstærker af de menneskelige sanser - den får dig til at høre og føle ting, som normalt vil være umuligt for dig. 5. september på græsplænen ved lystbådehavnen i Struer 4 The Receiver I en gammel silo ved havnen har lydkunstner Christian Skjødt i samarbejde med blandt andre B&O skabt et kunstværk, der udforsker lydens kraft. En stor parabol bygget af B&O indfanger signalerne fra solen og omdanner dem til lyd, der flyder op og ned i den 10 etager høje silo. Og du kan gå rundt på alle etager og opleve frekvens-spektret i den omdannede lyd. Kunstværket kan findes i DLG-siloen, Østkajen 4 i Struer 5 Kunsttur med Venøsundfærgen Den lille ø Venø med under 200 beboere ligger tre minutters sejltur fra Struer. Til Struer Tracks kan man tage den gamle Venøsundfærge og opleve Struer Tracks-kunstværkerne, der spreder sig fra Struer Havn og til Oddesund. Turen går blandt andet forbi kunsthallen Regelbau 411, som er en gammel bunker, og forbi Venø Kirke. Samtidig kan man få champagne og smagsprøver fra Venø Seafood. Kunst-færgeturen foregår 31. august
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce