Annonce
Fyn

Fem ting, du ikke vidste om Tue Kempf

Tue Kempf fortæller om opgaven med at få Nyborg til at få mest ud af at være hjemby for Touren. Foto: Kim Rune

Brødtekst

Annonce

1) Har boet i en skov

Boede de første år af sit liv med sine hippieforældre ude midt i en skov lidt syd for Nyborg. Hans far var skovfogedmedhjælper, mens hans mor var omsorgsassistent på Strandhøj i Nyborg. Familien flyttede senere i kollektiv i Odense, hvor Tue Kempf voksede op.

2) Vild med Indien

Elsker indisk mad, og er ifølge ham selv en fremragende indisk kok. Har rejst flere gange til Indien, og står så ofte som muligt for madlavningen derhjemme.

3) Depeche Mode fan

Er kæmpe Depeche Mode fan. Har over 700 vinylplader med Depeche Mode i flere forskellige udgivelser.

4) DJ i sine yngre dage

Var DJ i sit eget mobildiskotek, som han havde sammen med en kammerat i starten af 90'erne. Her kunne de to venner tjene penge til udstyr og plader.

5) Ser alt Formel 1

Ser alle Formel 1 løb fra start til slut. Hvis han ikke ser dem live, ser han dem, når familien er gået i seng. Har været på Spa-Francorchamps-banen i Belgien og Nürburgring-banen i Tyskland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce