Annonce
Kultur

Solistnedslag: Fem sangere du skal glæde dig til

Sibylle Glosted og Mathias Hedegaard (t.v.) som Ophelia og Rosenkrans i "Hamlet in Absentia" . På Den Fynske Opera skal de spille kærester i "Sovedrikken" og søskende i "Die Weisse Rose". Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Den Fynske Opera har ikke økonomi til at fastansætte et ensemble, men gennem årene er flere sangere jævnligt vendt tilbage til det lille operahus. Gensynene glæder, og dem er der en del af i år.

1 Sibylle Glosted

Sopranen Sibylle Glosted. Foto: Emelie Kroon

Sopranen Sibylle Glosted har gæstespillet på Den Fynske Opera i "Hamlet in Absentia", hvor hendes præstation i rollen som Ophelia udløste en Reumert Talentpris. I år er hun det tætteste, man kommer en hussopran, for hun medvirker i operaens to egenproduktioner, "Sovedrikken" og "Die Weisse Rose". Og ja, hun er datter af Betty Glosted.

2 Joachim Knop

Barytonen Joachim Knop. PR-foto

På Den Fynske Opera har barytonen Joachim Knop medvirket i "Don Juan" og "Orfeus-remix". I denne sæson medvirker han i syngespillet "Sovedrikken". Sommeren over optræder han som revyskuespiller i Rottefælden. Operakarrieren har han altid kombineret med skuespillerfaget, og sit folkelige gennembrud fik han i "Anja og Viktor"-filmene.

3 Julie MeeRa Albertsen

Sopranen Julie MeeRa Albertsen. Foto: Agnete Schlichtkrull

Sopranen Julie MeeRa Albertsen havde en lille rolle, da "Den kongelige gæst" gæstespillede på Den Fynske Opera. I sommeren 2020 var hun en af de sangere, der fra en villahave på Langelinie sang for gæsterne på Odense Åfart. I år vender hun tilbage i endnu et gæstespil, "Madama Butterfly", og denne gang står hun øverst på plakaten som Cio-Cio San.

4 Lisbeth Kjærulff

Sopranen Lisbeth Kjærulff. Foto: PR-foto

Sopranen Lisbeth Kjærulff har medvirket i to egenproduktioner på Den Fynske Opera, "Four Note Opera" og Erik Clausens og Andy Papes gøgleropera, "Houdini - den store". Og mange har set hende udfolde sit komiske talent i Kerteminderevyen og Rottefælden. I år har hun hovedrollen som den excentriske Florence Foster Jenkins i "Souvenir".

5 Mathias Hedegaard

Tenoren Mathias Hedegaard. Foto: Den Fynske Opera

Blandt Den Fynske Operas faste følgere har Mathias Hedegaard tilnavnet "hustenoren". Siden sin fynske debut i 2014 har han medvirket i "Agnethe og havmanden", "Lysistrate", "Candide", "Til døden os", "Den glade enke" og "Askepot", der er Reumert-nomineret til Årets opera. I denne sæson har han bærende roller i "Sovedrikken" og "Die Weisse Rose".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce