Annonce
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Byrådsmedlem Kaj Refslund (V) var den første politiker, der modtog ridderkorset efter byrådsmødet tirsdag aften. Kaj Refslund har været med i lokalpolitik i Ørbæk og Nyborg i 26 år. foto: Mogens Rasmussen.
Fem byrådsmedlemmer i Nyborg Byråd blev tirsdag aften overrasket med et ridderkors.
Annonce

Nyborg: Efter to timers diskussion i Nyborg Byråd tirsdag aften om penge til det lokale kulturhus, ny styringsmodel for folkeskolen, venstresvingsbaner og meget andet, skiftede mødet karakter.

Under punktet eventuelt trådte borgmester Kenneth Muhs frem med en stak kuverter og fem små kasser.

Kommunen har indstillet de fem politikere i byrådet med længst anciennitet til at få Dannebrogsordenens Ridderkors - og ønsket var altså gået igennem.

Derfor gik Kaj Refslund (V), Albert Pedersen (S), Erik Rosengaqard (V), Søren Svendsen (V) og Jan Reimer Christiansen (V/tidligere S) fra mødet dekoreret med ridderkorset i reversen.

- Når man har tjent nationen i mange år, kan man indstilles til ridderkorset. Og det gælder også folk, der har stillet sig til rådighed for det lokale demokrati, sagde Kenneth Muhs i sin lille tale før korsene blev sat på de fem politikere.

- Og jeg synes, det er meget vigtigt at hædre nogen, der har været med til at løfte det lokale demokrati, som nogle gange er under pres, sagde han.

Kaj Refslund, der jo en overgang var borgmester i Ørbæk Kommune, har været byrådsmedlem i 26 år i Nyborg og Ørbæk. Albert Pedersen har været med i 22 år, mens Erik Rosengaard, Søren Svendsen og Jan Reimer Christiansen har alle været med i 18 år i Nyborg Byråd og kommunalbestyrelserne i Ørbæk og Ullerslev.

Fem stolte riddere: Søren Svendsen, Albert Pedersen, Kaj Refslund, Erik Rosengaard og Jan Reimer Christiansen. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce