Annonce
Indland

Fem råd om deling af billeder og videoer på internettet

Sådan gør du, hvis du får krænkende materiale - Fem gode råd fra Det Kriminalpræventive Råd.

1

Den krænkende video er delt via Facebooks app messenger, og mere end 1000 unge bliver nu kaldt til afhøring hos politiet landet over. Arkivfoto: AP

Lad som udgangspunkt være med at sende eller dele krænkende billeder eller videoer, selv til gode venner. Det er ulovligt at dele videoer uden de involveredes samtykke, og det er altid ulovligt at besidde og dele seksuelle billeder eller videoer af personer under 18, selv hvis de giver lov til det. Kærestepar over 15 år må dog gerne dele materialet med hinanden.

2

Slet materialet, hvis du modtager det. Hvis du eller dit barn modtager seksuelt materiale med børn under 18 år, skal det altid slettes både fra computeren, fra besked-appen, og hvis det er blevet delt videre på digitale platforme. For at kunne dokumentere delingen kan det være en god ide at tage et screenshot, inden den slettes.

3

Er du eller dit barn kommet til at dele krænkende materiale, så sørg for at få stoppet spredningen af det. Det kan du gøre ved at kontakte modtagerne af materialet og bede dem om at slette det og ved at tage kontakt til de hjemmesider, hvor materialet ligger.

4

Hvis du eller dit barn kender nogen, der deler krænkende materiale uden at have fået lov, så bed dem om at stoppe det, eller spørg dem om de er sikre på, at de har fået lov. Gør dem desuden opmærksomme på, at det de gør er ulovligt og strafbart.

5

Hvis du oplever, at der bliver delt krænkende materiale af dig selv eller andre så søg rådgivning, eller kontakt politiet eller en advokat. For børn er det en god idé at få det fortalt til voksen, man stoler på, ellers kan man f.eks. kontakte Red Barnets SletDet-rådgivning for hjælp til, hvad du gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce