Annonce
Assens

Fem partier enige: Budgettet for Assens Kommune er på plads

Assens Rådhus. Foto: Yilmaz Polat
Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre er lørdag eftermiddag blevet enige om en aftale for budgettet i Assens Kommune i årene 2020-2023.

En stor, kompleks og svær opgave er faldet på plads. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Assens Kommune, hvor fem partier lørdag er blevet enige om kommunens budget for de næste fire år.

Aftalen betyder blandt andet, at der tages hånd om de nuværende underskud på en række områder. Parterne har dog været enige om at undgå besparelser på det almene folkeskoleområde, dagtilbuddene og på plejehjemmene.

Derimod skæres der ned på kommunens administration, der skal spare 5,4 millioner kroner i 2020 og derefter 5,9 millioner i de efterfølgende år. Der bliver blandt andet kortere åbningstider ved telefonlinjerne på jobcentret og rådhuset, ligesom der skæres ned på midlerne til løn.

På hjemmeplejen bliver der effektiviseret for fem millioner årligt i 2020 og derefter seks millioner årligt. Også sygeplejen skal spare - med 1,3 millioner i 2020 og derefter 1,6 millioner årligt.

Annonce

Færre penge til biblioteker og grønne områder

Derudover spares der to millioner på bibliotekerne, 800.000 kroner på tilskuddet til kulturinstitutionerne og 200.000 på musikskolen.

Også den kollektive trafik rammes af besparelser på 600.000 kroner, ligesom der vil ske besparelser på grønne områder, idrætsanlæg, rastepladser og vejhegn og -rabatter.

Til gengæld sættes der på samme område 5,1 millioner af til en ny cykelsti i Aarup i 2020.

På grund af stigende udgifter til ledige, førtidspensionister og modtagere af sygedagpenge har parterne besluttet at tilføre 54,2 millioner ekstra i 2020. Med en styrket indsats i jobcentret, er håbet at reducere udgifterne til personer på overførselsindkomst i fremtiden.

Ifølge pressemeddelelsen er det blandt andet øgede udgifter til medfinansiering af de regionale sundhedsudgifter, der presser kommunens økonomi.

Der ventes et underskud på omkring 46,5 millioner i 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce