Annonce
Assens

Fem partier enige: Budgettet for Assens Kommune er på plads

Assens Rådhus. Foto: Yilmaz Polat
Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre er lørdag eftermiddag blevet enige om en aftale for budgettet i Assens Kommune i årene 2020-2023.
Annonce

En stor, kompleks og svær opgave er faldet på plads. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Assens Kommune, hvor fem partier lørdag er blevet enige om kommunens budget for de næste fire år.

Aftalen betyder blandt andet, at der tages hånd om de nuværende underskud på en række områder. Parterne har dog været enige om at undgå besparelser på det almene folkeskoleområde, dagtilbuddene og på plejehjemmene.

Derimod skæres der ned på kommunens administration, der skal spare 5,4 millioner kroner i 2020 og derefter 5,9 millioner i de efterfølgende år. Der bliver blandt andet kortere åbningstider ved telefonlinjerne på jobcentret og rådhuset, ligesom der skæres ned på midlerne til løn.

På hjemmeplejen bliver der effektiviseret for fem millioner årligt i 2020 og derefter seks millioner årligt. Også sygeplejen skal spare - med 1,3 millioner i 2020 og derefter 1,6 millioner årligt.

Annonce

Færre penge til biblioteker og grønne områder

Derudover spares der to millioner på bibliotekerne, 800.000 kroner på tilskuddet til kulturinstitutionerne og 200.000 på musikskolen.

Også den kollektive trafik rammes af besparelser på 600.000 kroner, ligesom der vil ske besparelser på grønne områder, idrætsanlæg, rastepladser og vejhegn og -rabatter.

Til gengæld sættes der på samme område 5,1 millioner af til en ny cykelsti i Aarup i 2020.

På grund af stigende udgifter til ledige, førtidspensionister og modtagere af sygedagpenge har parterne besluttet at tilføre 54,2 millioner ekstra i 2020. Med en styrket indsats i jobcentret, er håbet at reducere udgifterne til personer på overførselsindkomst i fremtiden.

Ifølge pressemeddelelsen er det blandt andet øgede udgifter til medfinansiering af de regionale sundhedsudgifter, der presser kommunens økonomi.

Der ventes et underskud på omkring 46,5 millioner i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce