Annonce
Rejser

Fem p-råd: Undgå p-bøder på bilferien

Trafik- og parkeringsregler varierer fra land til land. Ofte er parkeringsreglerne lokale og langt fra Danmarks. Derfor er det en god idé at undersøge reglerne hjemmefra, så du undgår p-bøder på ferien. Budget giver her gode p-råd. Foto: Colourbox
Biludlejningsfirmaet Budget giver fem gode råd til, hvordan man undgår parkeringsbøder på bilferien.

1. Vælg betalingsparkering i stedet for at parkere på offentlig vej

Det koster lidt mere, men det kan være en fordel at finde en betalingsparkering. På den måde slipper man for at skulle sætte sig ind i lokale parkeringsregler, der ofte kan være indviklede. Fordelen er også, at bilen er parkeret mere sikkert end på gaden.

Annonce

Hvad er en MKP?

Karetmager Mikkel Kristian Pedersen etablerede i februar 1923 firmaet M. K. Pedersen som en produktionsvirksomhed for karrosserier.

I 1950'erne begyndte virksomheden at producere glasfibervogne, der i udtryk og former var inspireret af Volkswagens rugbrød, og som blev ekstremt populære i de næste tre årtier. MKP-produktionen ophørte 1988.

I Danmark var der ifølge Danmarks Statistik 127.705 registrerede campingvogne pr. 1 januar 2019.

MKP-klubben vurderer, at de 1000 af dem er MKP-vogne.

2. Parker inden for båsene

Lykkes det at finde en p-plads, og den er med afmærkede streger, skal man være opmærksom på at parkere inden for stregerne. Ikke alle byer ser gennem fingre med, at man holder blot et par centimeter over stregen.

3. Stil p-skiven – og tjek, om den er godkendt i udlandet

En tommelfingerregel er, at i nord- og vesteuropæiske lande er p-pladser ofte reguleret med parkeringsskiver. Længere mod sydøst skal man ofte betale for parkering i et parkometer. I Tyskland skal man for eksempel være ekstra opmærksom de steder, hvor man kan parkere med p-skive, for den ser anderledes ud end i Danmark. Derfor gælder den danske p-skive ikke. Man skal i stedet have en tysk. En tysk p-skive skal indstilles til den næste påbegyndte halve time. Har du en elektronisk p-skive skal det være en, der er godkendt af de tyske myndigheder.

Foto: Colourbox

4. Tjek om der er forskellige regler på forskellige sider af vejen

I nogle lande, blandt andet Spanien, skal man på ensrettede veje parkere i den side af vejen, hvor husene har ulige numre - på dage med ulige dato. Til gengæld skal man parkere på den side af vejen, hvor husene har lige numre på dage med lige dato

5. Lej bil med gps, som viser vej til p-plads og hent en lokal p-app

Har du lejet en Budget-bil med GPS på ferien, så vil den typisk hjælpe dig med oplysninger om parkeringsforhold og vise vej til parkeringsanlæg, det samme kan Budget Travel Partner. Der findes desuden en lang række apps, der kan hjælpe med at finde og betale for parkering i forskellige byer, blandt andet appen Parkme til både Iphone og Android.

Er skaden sket? Hvis du får en bøde – eller bilen blive fjernet

Nogle lande bruger hjulklamper. Andre fjerner bilen, hvis den holder ulovligt parkeret. I de tilfælde skal man henvende sig til de lokale myndigheder. Husk, at man ikke slipper for at betale en p-bøde, fordi man holder ulovligt parkeret i en lejet bil. Udlejningsselskabet modtager som regel bøden og sender den videre til dig med risiko for, at betalingsfristen er overskredet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce