Annonce
Fyn

Pengeregn fra DGI og DIF: Fem millioner i støtte til 149 fynske idrætsforeninger

Penge fra DGI og DIF har bragt glæde i 149 fynske foreninger i 2019. Nu kan der snart søges om nye midler. Foto: Danmarks Idrætsforbund
DIF og DGI støttede fynske foreninger med godt 5 millioner kroner i 2019 via den såkaldte foreningspulje. 1. marts åbnes der for ansøgninger til en ny runde.

Fyn: 149 fynske idrætsforeningen blev betænkt med i alt 5,1 millioner kroner i løbet af 2019 fra DGI og DIF gennem den såkaldte foreningspulje. Her yder Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) støtte efter ansøgning til både store og små projekter. Det kan være alt fra nogle få tusinde kroner til en enkelt aktivitet til tværgående projekter til sekscifrede beløb.

Flest foreninger, der modtog støtte, var der i Odense Kommune - ikke overraskende, da den er Fyns største. Næsten en tredjedel af alle, 45 foreninger helt nøjagtigt, fik tilsammen cirka 1,5 millioner kroner i støtte, mens der i Svendborg Kommune var 28 foreninger, som samlet modtog omkring 800.000 kroner til store og små projekter.

- Der er blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som styrkende sociale fællesskaber gennem kajak i Svendborg, elektronisk scoreboard i Odense og et folkedanserarrangement i Kerteminde, skriver DIF om uddelingen for 2019.

Foreningspuljen er resultatet af en politisk aftale mellem S, V, LA, DF, SF og Radikale, og det er første gang, der uddeles penge fra puljen. I 2019 blev der uddelt i 47 millioner kroner på landsplan til 1464 foreninger.

- Midlerne skaber udvikling og aktivitet ude i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel i lokalsamfundene. Foreningspuljen har opfyldt rigtig mange ønsker og drømme hos de frivillige kræfter i idrætsforeningerne, siger DIF's formand, Niels Nygaard.

Der er afsat cirka 45 millioner kroner til at imødekomme ansøgninger for 2020 og 2021. Her kan der søges fra den 1. marts. På DGI's og DIF's hjemmesider er der mere information om puljen, og her står der også, hvilke foreninger der fik penge i 2019.

Annonce

Så mange fik penge

Så meget blev der udbetalt i støtte fra foreningenspuljen i 2019. Tallet i parentes er antal foreninger i kommunen, der modtog støtte.

Odense 1,5 mio. kr. (45)

Svendborg 0,8 mio. kr. (28)

Assens 0,65 mio. kr. (15)

Faaborg-Midtfyn 0,47 mio. kr. (14)

Middelfart 0,73 mio. kr. (13)

Nordfyn 0,3 mio. kr. (11)

Nyborg 0,25 mio. kr. (8)

Kerteminde 0,18 (6)

Langeland 0,22 (6)

Ærø 0,06 mio. kr. (3)

Kilde: Danmarks Idrætsforbund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce