Annonce
Mødekultur

Fem mødetyper, der stjæler fokus

- Når vi mødes, taler vi med 9000 ord i timen. Det svarer til 22,5 siders akademisk tekst, og hvis vi ikke tænker, før vi taler, sender vi fuldstændig uredigeret kladde i hovedet på hinanden. Det giver ineffektive møder og for lidt fokus, siger foredragsholder og ledelsesrådgiver Bastian Overgaard. Foto: Stanley With

Bastian Overgaard arbejder med fem typer af mødedeltagere, der kan spolere ønsket om et effektivt, resultatorienteret og nærværende møde.

De fleste af os kan genkende noget af os selv i flere af typerne. Kunsten er at skabe møder, der alligevel minimerer overflødig snak og holder fokus på formålet.

1. Tal først - tænk bagefter-typen

Når nogle stiller dem et spørgsmål vil de gerne virke kvikke og kompetente. De vil hellere dø end at sidde i bare 10 sekunders stilhed, mens de rent faktisk tænker sig om.

Derfor svarer de hellere straks og bruger værdifuld mødetid på at tale sig varme. Og når svaret kommer, er det pakket ind i så meget støjende overkommunikation, at budskabet nemt drukner.

2. Off topic-typen

De kan blive frygteligt inspireret af deres egne ord. En association fører hurtigt til et job, de engang havde, hvilket minder dem om en oplevelse på motorvejen i morges, hvilket får dem til at bruge fire minutter på at dele en holdning langt fra mødets agenda.

3. Gymnasie-typen

Engang opfordrede deres lærer dem til at sige så meget som muligt for at få højere karakterer.

De rakte gladeligt hånden op i tide og utide for at blive hørt. Om de så skulle gentage det, der allerede var blevet sagt.

Nu er de voksne, men strategien holder ved. Desværre stjæler de (stadig) taletid fra de mere analytiske, stille typer, som ikke kan bidrage med afgørende videndeling.

4. Gentager-typen

De spilder gerne det fjerde punkt på at gentage pointen fra tredje punkt.

De skader dermed mangfoldig videndeling. Men de bliver hørt. Igen og igen.

Fjerde punkt kunne have givet dig et nyt værdifuldt input, for eksempel om lederens rolle i det effektive møde. Men det blev til en gentagelse i stedet.

5. Den fraværende type

Før de mødtes, havde de lige været til et andet møde. Deres hjerner er ikke klar til denne omstilling, og de når slet ikke at blive nærværende i mødet, før det er slut.

Efter at have tænkt på alt muligt andet og måske endda tjekket deres smartphone undervejs, haster de videre til næste møde. I virkeligheden kan man sige, at de aldrig rigtig har været til mødet.

Kilde: Bastian Overgaard/mindresnak.nu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce