Annonce
Nordfyn

Fem krav til regionen og Trygfonden

Efter mødet var formand for Nordfyns Hjertestarterforening Flemming Sørensen optimistisk. Han tror på, at foreningen får sine ultimative krav opfyldt. Foto: Betty Rasmussen

Før et stormøde i Nordfyns Hjertestarterforening lørdag havde formanden, Flemming Sørensen, opstillet en række krav, som foreningen vil have opfyldt, hvis den skal fortsætte, når Region Syddanmark fra 1. maj tilslutter sig Trygfondens Hjerteløberordning. I dag er de nordfynske førstehjælpere med i et andet system, Danmark Redder Liv.

Annonce

1) Forsikring

Fortsat forsikring af førstehjælperne som i dag. Det kan lade sig gøre, hvis både akuthjælpere og førstehjælpere i Nordfyns Hjertestarterforening kommer ind under regionens akuthjælperordning eller under Nordfyns Kommunes forsikring.

2) Uddannelse

Uddannelse og vedligeholdelseskurser til førstehjælperne. Et startkursus på fire timer plus årlig genoptræning. At det er Nordfyns Hjertestarterforening, der står for uddannelse og vedligeholdelseskurser for nuværende og kommende førstehjælpere, mens Region Syddanmark betaler for uddannelsen.

3) Veste

At alle uddannede førstehjælpere bærer en førstehjælpervest, og at veste og førstehjælpstilbehør betales af regionen.

4) Ved udkald

At alarmcentralen kan se, hvem førstehjælperne er, og hvor langt de er (i forhold til uheldstedet, red.). At Nordfyns Hjertestarterforenings medlemmer kaldes på samme måde som i dag, og at foreningen kan se regionens udkaldslister.

5) Efter udkald

At der lige som i dag er mulighed for debriefing og professionel efterbehandling inklusiv psykologhjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce