Annonce
Nordfyn

Fem krav til regionen og Trygfonden

Efter mødet var formand for Nordfyns Hjertestarterforening Flemming Sørensen optimistisk. Han tror på, at foreningen får sine ultimative krav opfyldt. Foto: Betty Rasmussen
Annonce

Før et stormøde i Nordfyns Hjertestarterforening lørdag havde formanden, Flemming Sørensen, opstillet en række krav, som foreningen vil have opfyldt, hvis den skal fortsætte, når Region Syddanmark fra 1. maj tilslutter sig Trygfondens Hjerteløberordning. I dag er de nordfynske førstehjælpere med i et andet system, Danmark Redder Liv.

Annonce

1) Forsikring

Fortsat forsikring af førstehjælperne som i dag. Det kan lade sig gøre, hvis både akuthjælpere og førstehjælpere i Nordfyns Hjertestarterforening kommer ind under regionens akuthjælperordning eller under Nordfyns Kommunes forsikring.

Annonce

2) Uddannelse

Uddannelse og vedligeholdelseskurser til førstehjælperne. Et startkursus på fire timer plus årlig genoptræning. At det er Nordfyns Hjertestarterforening, der står for uddannelse og vedligeholdelseskurser for nuværende og kommende førstehjælpere, mens Region Syddanmark betaler for uddannelsen.

Annonce

3) Veste

At alle uddannede førstehjælpere bærer en førstehjælpervest, og at veste og førstehjælpstilbehør betales af regionen.

Annonce

4) Ved udkald

At alarmcentralen kan se, hvem førstehjælperne er, og hvor langt de er (i forhold til uheldstedet, red.). At Nordfyns Hjertestarterforenings medlemmer kaldes på samme måde som i dag, og at foreningen kan se regionens udkaldslister.

Annonce

5) Efter udkald

At der lige som i dag er mulighed for debriefing og professionel efterbehandling inklusiv psykologhjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce