Annonce
Danmark

SDU tager FN's 17 verdensmål alvorligt: Fem konkrete tiltag

Transformationen af SDU til at være lig med FN’s 17 verdensmål vil kunne mærkes på et utal af områder.

Her er fem konkrete eksempler, man vil ændre på SDU for at være lig med FN's 17 verdensmål.

Annonce

1. 17 nye etårige masteruddannelser

SDU vil oprette en et-årig masteruddannelse for hvert af de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Masteruddannelserne vil være åbne for alle bachelorer. Formålet er dels at give studerende særlige kompetencer i at forstå og anvende viden inden for hvert verdensmål, dels at give de studerende indsigt i sammenhængen mellem verdensmålene.

2. Årligt folkemøde for unge om verdensmålene

Fra og med 2020 vil SDU hvert år i august/september arrangere et folkemøde i Odense for børn og unge med titlen ”Vores Verdensmål”. De 17 verdensmål skal sættes på dagsordenen for unge gennem talks og debatter. Mødet er målrettet elever i folkeskolen, på gymnasier og de videregående uddannelser. Det skal ikke kun give de unge den seneste viden om verdensmålene, men også engagere dem i at tage aktivt ansvar for at medvirke til en bæredygtig udvikling.

3. Nyt grundforløb for alle

Tidligere tiders filosofikum, et grundforløb for alle, genoplives i en moderne udgave, så alle studerende uanset studieretning ved studiestart begynder med et forløb på en uge om verdensmålene. Alle studerende, uanset forskellige fagligheder, samarbejder dermed fra første dag om et fælles tema om bæredygtighed.

4. Ny pris for verdensmål

Allerede fra i år uddeles en ny pris på 25.000 kroner til ansatte og studerende, som har gjort en særlig og inspirerende indsats for at fremme arbejdet med FN’s verdensmål. Prisen skal motivere til, at alle på SDU engagerer sig i verdensmålene. Den uddeles ved årsfesten 25. oktober.

5. El-biler over hele linjen

En synlig nyskabelse er det, at SDU skal have udskiftet sin bilpark. Alle biler skal erstattes af elbiler. Det betyder også, at der skal etableres ladestandere ved alle SDU-afdelinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce