Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fem kan vinde årets handicappris i Faaborg-Midtfyn

På billedet ses de nominerede fra 2018. Vinderen blev Nanna Let Wittenhoff, som i Ringe driver et privat ridecenter for handicappede. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Fem kandidater er indstillet til Året Handicappris, som bliver uddelt onsdag 4. december. Det foregår ved et arrangement i byrådssalen på rådhuset i Faaborg kl. 17, hvor borgmester Hans Stavnsager overrækker prisen.

Blandt de indstillede kandidater er Min Købmand i Haastrup, der drives af Anne og Kent Gregersen. Butikken udmærker sig ved, at ældre og andre bevægelseshæmmede flere gange om ugen hentes i bus for at kunne handle. Desuden er der altid plads til, at kunder med rollator, kørestol eller scooter kan komme omkring i butikken.

Annonce

Frivillige træder til

En anden nomineret til prisen er Karl Hans Larsen, Espe, som bruger meget tid som frivillig og som bestyrelsesmedlem i flere foreninger. Han er meget aktiv i Lunde Skytteforening, hvor han har fået flere kørestolsbrugere med til skydning. Han er god til at komme med løsningsforslag, når der er udfordringer med tilgængeligheden og er altid med på at løse praktiske opgaver i forbindelse med arrangementer.

Tage Jacobsen fra Ringe er også nomineret. Han gør et kæmpe arbejde i Scleroseforeningen Midtfyn. Til trods for udfordringer – han bruger selv rollator – er Tage Jacobsen den person på Fyn, der sælger flest lodder i foreningens lotteri, ligesom han også står for uddeling og indsamling af bøtter til foreningens butiksindsamling.

Annonce

Tryghed og netværk

Nomineret er også Landsbyfælleskabet Ølsted, der består af tre bosteder, Midgård, Sophiagård og Elmehøjen. Det er kendetegnet for personalet, at mange har været ansat på stedet længe, og derfor kender beboerne rigtig godt. Pædagogikken er baseret på Rudolf Steiner-principper. Udover trygge og familiære rammer er der også værksteder, der giver meningsfyldt beskæftigelse til beboerne.

Endelig er Rikke Have Odgaard, Årslev, nomineret til handicapprisen. Hun er repræsentant for ADHD foreningen, i Danske Handicaporganisationer i Faaborg-Midtfyn, og hun har taget initiativ til at få dannet en lokal netværksgruppe for personer med ADHD og autisme, som er til stor gavn og inspiration for de berørte borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce