Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fem kan vinde årets handicappris i Faaborg-Midtfyn

På billedet ses de nominerede fra 2018. Vinderen blev Nanna Let Wittenhoff, som i Ringe driver et privat ridecenter for handicappede. Arkivfoto: Torsten Cilleborg

Faaborg-Midtfyn: Fem kandidater er indstillet til Året Handicappris, som bliver uddelt onsdag 4. december. Det foregår ved et arrangement i byrådssalen på rådhuset i Faaborg kl. 17, hvor borgmester Hans Stavnsager overrækker prisen.

Blandt de indstillede kandidater er Min Købmand i Haastrup, der drives af Anne og Kent Gregersen. Butikken udmærker sig ved, at ældre og andre bevægelseshæmmede flere gange om ugen hentes i bus for at kunne handle. Desuden er der altid plads til, at kunder med rollator, kørestol eller scooter kan komme omkring i butikken.

Annonce

Frivillige træder til

En anden nomineret til prisen er Karl Hans Larsen, Espe, som bruger meget tid som frivillig og som bestyrelsesmedlem i flere foreninger. Han er meget aktiv i Lunde Skytteforening, hvor han har fået flere kørestolsbrugere med til skydning. Han er god til at komme med løsningsforslag, når der er udfordringer med tilgængeligheden og er altid med på at løse praktiske opgaver i forbindelse med arrangementer.

Tage Jacobsen fra Ringe er også nomineret. Han gør et kæmpe arbejde i Scleroseforeningen Midtfyn. Til trods for udfordringer – han bruger selv rollator – er Tage Jacobsen den person på Fyn, der sælger flest lodder i foreningens lotteri, ligesom han også står for uddeling og indsamling af bøtter til foreningens butiksindsamling.

Tryghed og netværk

Nomineret er også Landsbyfælleskabet Ølsted, der består af tre bosteder, Midgård, Sophiagård og Elmehøjen. Det er kendetegnet for personalet, at mange har været ansat på stedet længe, og derfor kender beboerne rigtig godt. Pædagogikken er baseret på Rudolf Steiner-principper. Udover trygge og familiære rammer er der også værksteder, der giver meningsfyldt beskæftigelse til beboerne.

Endelig er Rikke Have Odgaard, Årslev, nomineret til handicapprisen. Hun er repræsentant for ADHD foreningen, i Danske Handicaporganisationer i Faaborg-Midtfyn, og hun har taget initiativ til at få dannet en lokal netværksgruppe for personer med ADHD og autisme, som er til stor gavn og inspiration for de berørte borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];