Annonce
Erhverv

Fem indskærpelser: Politikere bakker op om omstridt værft

Der er opbakning til Søby Værft fra alle sider i Ærøs kommunalbestyrelse.

Ærøs politikere tydelige i opbakningen til Søby Værft, selv om værftet har fået fem indskærpelser for overtrædelse af miljøgodkendelsen

De er ikke altid enige, politikerne på Ærø, men når det kommer til sagen om Søby Værft, så er de på linje: Det bør ikke få konsekvenser for værftet, at det i fem tilfælde - to gange alene i år - har fået indskærpelser, fordi det har sprøjtemalet og sandblæst i ugunstig vind og dermed har plaget naboerne.

Det viser en rundringning til politikere fra kommunalbestyrelsens seks partier.

Alle peger på, at Søby Værft er øens største arbejdsplads.

- Værftet har i generationer været byens puls og har nyt stor opbakning af lokalbefolkningen, som omvendt har haft stor gavn af værftet, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S), som kalder det "ulykkeligt for øen", hvis Søby Værft skulle gå hen og lukke.

Lennart Mogensen (V), Carl Jørgen Heide (Ærø Plus), Inger-Marie Albertsen (Ærøs Fremtid), Flemming Boye (DF) og Anders Johansson (K) er alle på linje med borgmesteren.

Og de afviser pure enhver tanke om, at det faktum, at værftet forurener, skal sætte en kæp i hjulet for de planer, der er for en udvidelse af Søby Havn - og dermed også værftet.

Carl Jørgen Heide frygter ikke, at værftet dermed kommer til at forurene mere, end det gør i dag.

- Jeg ser det omvendt. For måske er udvidelsen netop, hvad der skal til, for at værftet får mulighed for at lave miljømæssigt helt skudsikre forhold, siger han.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce