Annonce
Assens

Fem 'hårdtarbejdende' podere mødte op og en times ventetid: Borgmesterens mobiltelefon er i disse dage mindre rødglødende

Der er fortsat melding om ventetid ved nogle af teststederne i Assens Kommune, men flere podere har tilsyneladende betydet færre klager til borgmester Søren Steen Andersen (V). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
I sidste uge var der store problemer med lange køer ved teststederne i Assens Kommune. Flere podere har tilsyneladende skåret noget af ventetiden.

I sidste uge var borgmester Søren Steen Andersens (V) mobiltelefon rødglødende, da en del borgere var frustreret over lange køer ved nogle af coronateststederne i kommunen - blandt andet ved det gamle rådhus i Assens.

Her oplevede nogen at måtte vente i flere timer, mens andre ikke havde tålmodighed nok og forlod køen.

Region Syddanmark og firmaerne Carelink og Ambulance Syd driver de seks teststeder i Assens Kommune, og Carelink-direktør Brian Rosenberg beklagede i sidste uge og lovede, at der fremover ville være flere til at pode de fremmødte borgere.

Borgmester Søren Steen Andersens telefon har da også i denne uge været mere stille, fortæller han.

- Torsdag og fredag (i sidste uge, red.) var ikke god, men fra denne uge har jeg indtryk af, at det er gået bedre. Der er hele tiden en grænse omkring, hvor meget kø, man synes, der er acceptabel. Når man har et pop op-sted, hvor man kan komme ind fra gåden, må man forvente, at der er kø en gang i mellem, men at den hurtigt kan blive afviklet, fordi der eksempelvis er to podere på stedet, der i øvrigt er mødt op klokken 9, som de skulle, understreger borgmesteren.


Fra denne uge har jeg indtryk af, at det er gået bedre

Søren Steen Andersen, borgmester


Annonce

Fem podere i Assens

Torsdag klokken 10 meldte Assens Kommune på sin facebookside om ventetid på omkring en time ved kviktest-stedet på det gamle rådhus i Assens, og man har gearet op på bemandingen i forhold til sidste uge.

- Der er sat ekstra mandskab ind for at holde ventetiden nede, så i dag (torsdag, red.) står der fem hårdtarbejdende mennesker og poder, skriv kommunen blandt andet på sin facebookside.

Søren Steen Andersen fortæller, at kommunen holder nøje øje med ventetiden, hvor man får rapporter løbende dagen igennem, og borgmesteren bemærker blandt andet, at der kom 1200 borgere igennem teststedet i Glamsbjerg mandag, hvor man bruger den såkaldte PCR-test.

Her var der mandag formiddag også melding om ventetid, men Ambulance Syd sendte i løbet af dagen flere podere til stedet.

Annonce

Lav smitte

Borgmesteren får dog fortsat henvendelser fra utilfredse borgere. Den anden dag blev 10 personer ifølge Søren Steen Andersen afskåret fra at blive testet i Aarup, da det var ved at være lukketid.

- Kunne man have taget dem? Det er en konkret vurdering på stedet, siger Søren Steen Andersen, der har sendt klagen videre i systemet og bemærker, at Assens Kommune fortsat har en lav smitte sammenlignet med andre steder i landet.

- Jeg glæder mig over, at vi stadigvæk har en lav smitte, da vi godt ved, at det kan eksplodere i morgen, siger han.

Ifølge Statens Serum Institut har der været seks bekræftede smittetilfælde via PCR-test i Assens Kommune den seneste uge. Det giver en incidens på 14,7. I alt 5.097 borgere fra Assens Kommune er blevet PCR-testet i samme periode.

Også test i weekenden

Der kommer nu flere muligheder for at blive testet, oplyser Assens Kommune torsdag eftermiddag.

Regionen har ifølge kommunen besluttet at skrue op for testkapaciteten i kommunen, så man fra uge 10 også blandt andet kan blive testet i weekenden.

Sådan kan du fra uge 10 blive testet.

PCR-test (fra 5 år) – podning i svælget:

Mandage, kl. 09.00 – 17.30: Glamsbjerghallen.

Torsdage, kl. 09.00 - 17.30: Assens gamle rådhus.

Kviktest (fra 12 år) – podning i næsen:

Onsdag og fredag, kl. 09.00 – 19.00: Fyrtårn Tommerup.

Mandag og onsdag, kl. 09.00 – 19.00: Haarby Hallerne.

Fredag og søndag, kl. 09.00 – 19.00: Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter.

Tirsdag og fredag, kl. 09.00 – 19.00: Glamsbjerghallen.

Mandag og lørdag kl. 09.00 – 19.00: Assens gamle rådhus.

Tirsdag og torsdag, kl. 09.00 – 19.00: Aarup Fritidscenter.

Der testes ikke i frokostpauserne, og man skal ikke bestille tid. Man skal huske sundhedskort og mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce