Annoncørbetalt indhold

Fem gode råd til dig, som gerne vil bringe det grønne ind i hjemmet

Dette indhold er sponsoreret

Planter i hjemmet bringer ofte farver og en følelse af ro. Der findes mange forskellige slags, og med de mange forskellige typer af planter kommer mange forskeskellige måder er komme i mål med god plantepleje.

Derfor får du i denne artikel fem gode råd til, hvordan du kommer bedst i mål med at få det grønne ind i hjemmet, så du og din familie kan nyde godt af de mange farvestrålende blade, de skøre faconer og følelsen af glæde, som følger med.

Mangler du i stedet planter til haven, så kan du se mere omkring for eksempel laurbærkirsebær her. En laurbærkirsebær hæk kan virkelig live din have op. Når den er i fuldt flor, så har du nemlig en rigtig flot hæk. Det er ikke uden grund at det er en af de mest populære hæk planter herhjemme.

De optimale steder i hjemmet

Har du allerede været på opdagelse i din lokale planteskole eller gartner, og har du nu favnen fuld af planter, så er det vigtigt, at du tager dig tiden til at finde de mest ideelle og optimale steder for planterne i hjemmet, så de har en mulighed for at vokse så godt som muligt.

Der er mange forskellige steder, hvor du kan stille dine planter, og det kommer fuldstændig an på arten og størrelsen, når det kommer til en placering.

Det er derfor vigtigt, at du rådgiver dig med de professionelle gartnere, hvor du har købt dine planter, da det er her, at du får den bedste rådgivning.

Vanding skal der til

Nu hvor du har fundet de mest optimale steder til dine nye og flotte grønne planter, så er det vigtigt, at du husker at vande dem. Specielt nye og små planter skal have nok vand, da de ellers kan dø af tørst, og det er derfor vigtigt, at du plejer dem ordentligt.

Er du i tvivl omkring, hvor meget vand dine planter skal have, så er det her en god ide at stikke fingeren i jorden. Hvis det øverste lag af jord er en anelse fugtigt, så er jorde ideel for dine planter. Jorden skal nemlig ikke være for våd eller helt tør.

Bliver jorden for våd, så vil din plante gå i forrådnelse, og der vil komme mug på toppen af din jord. Er jorden for tør, vil du hurtigt kunne se et skift i farven på bladene til en gullig eller brunlig farve, og jorden vil være sprukken.

Sollys er nødvendig

Nu har du lært, hvordan du skal vande dine planter, men det er også vigtigt, at dine planter har adgang til sollys. Det er nemlig gennem det, at dine planter har muligheden for at vokse, og uden det vil de dø hurtigt.

Det er forskelligt, hvor meget dine planter vil have behov for sollys, og det bedste her er at få råd af en professionel. Dog er det vigtigt, at hvis du gerne vil omrokere dine planter i hjemmet, at du gør det langsomt i starten og kun har planten stående på det nye sted en kvart eller en halv dag af gangen i måske en uge.

Dette gør, at planten langsomt vænner sig til det nye sted, og den ikke mister sine flotte blomster eller sin flotte farve.

Den rigtige potte til dine nye planter

Nu er det tid til at finde den perfekte potte, hvor du skal have din plante. Der findes flere tusinde forskellige potter på markedet, og de fleste er designet, så de kan passe præcis ind i den stil, som du har i det hjem.

Det er dog vigtigt at huske, at der er nogle planter, som trives bedre i lerpotter, og her er det ofte en god ide at vælge den glaserede lerpotte, da disse ikke suger lige så meget vand, som dem, der ikke er glaseret, og planten udtørrer altså ikke lige så nemt.

Temperaturen og luftfugtigheden

Nu hvor du har fået planter ind i hjemmet, så er det vigtigt, at du husker, at der ikke må være for varmt.

De fleste planter, som kan være indendørs har det godt mellem 18 og 25 grader. Dog er det vigtigt, at du ikke stiller dine planter over en brandvarm radiator eller direkte i solen hele dagen, hvis ikke du er opmærksom på, at de kan tåle dette.

I mange danske hjem er der en anelse tør luft, som kan have indflydelse på dine planter. Dette kan undgås med en lille forstøversprøjte til planterne, som du kan bruge hver eller hver anden dag.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.