Annonce
Mad og drikke

Fem flasker som scorer fire og fem stjerner

Brødtekst

Annonce

2017 Barbera d’Asti Bassina, Marenco, Piemonte, Italien, Vestergaardvin.dk: 110 kroner (for 2016)

Mørk purpurrød med meget lille kant i glasset. Intens parfumeret duft med julekrydderier, bagværk, overmodne blå blommer, kirsch og fadsødme med vanilje. En del friskere i munden med høj syre, medium tanniner, høj alkohol, stor krop og lang finish. Her er stor bærfrugt med friske, blå blommer (stadig med syrlighed), sød lakrids, syrlig, mørk chokolade og fadvanilje. En vellavet vin og til prisen fire sikre stjerner.

2017 Barbera d’Asti Le Querce, Cascina Galarin, Piemonte, Italien, Spswine.dk: 129 kroner (15 procent)

95 procent barbera, fem procent freisa. Medium purpurrød. Duft af håndsæbe, sorte kirsebær, blå blommer og blåbær. Og en snert af timiankrydret fad. I munden viser vinen høj syre og forholdsvis tydelige tanniner, og alkoholen er tydelig. Parfumeret i smagen med blåbær og blomster og helt ung, mørk frugt med stor intensitet. De fem procent freisa medvirker formentlig til den ungdommelige friskhed i frugten. Lækker vin med en god syre til mad - opfriskende trods den høje alkohol. Prisen er meget rimelig. Fem små stjerner.

2016 Barbera d’Asti Superiore, Alasia, Piemonte, Italien, Vinotekafynnis.dk: 86 kroner (14,5 procent)

Mørk rød, næsten uigennemsigtig og med så meget farve, at den bliver hængende på indersiden af glasset. I duften er der mørke kirsebær og brombær, jord, timianstængel, en snert af lakrids og meget svagt fad. Munden fyldes af mørk frugt - solbær, kirsebær og tørrede brombær - og så kommer kværnet, sort peber og en stor syre, der får fat i både tungen og gummerne, mens tanninerne er mere beherskede. Syren trækker mundvand, og den giver vinen friskhed på trods af den høje alkohol. Her er meget vin for pengene, og hvis du holder af syren i en barolo, kunne du også komme til at holde af denne. Fire stjerner.

2015 Mommiano Barbera d’Alba, Marco Porello, Piemonte, Italien, Vinotekafynnis.dk: Tilbud 84 kroner/normalt 99 kroner (14,5 procent)

Mørk rød og næsten uigennemsigtig. Farven hænger i glasset. Mørkerød frugt i duften i retning af kirsebær, mørke blommer og mørke hindbær. Usødet, tør lakrids og en smule medicinskab. I munden viser vinen stor syre ledsaget af moderate tanniner og en pæn længde i smagen. Selvom syren sætter faste rammer, får frugten lov at brede sig og lægge et forsonende lag oven på syren. Her er mørke kirsebær og blommer, lakridsrod og en smule sødme fra alkoholen, som er med til at give vinen en stor krop. Den bliver nok ikke meget sjovere at drikke, end den er nu, og til tilbudsprisen er den et meget godt køb. Fire store stjerner.

.

2015 Barbera d’Asti Superiore, Sant’ Evasio, Piemonte, Italien, Vinotekafynnis.dk: 110 kroner (14 procent)

Medium rød og farvet helt ud til kanten i glasset, men gennemsigtig. Mørke kirsebær, sød lakrids, en snert af fad og karamel, modnet kød og en svag tone af gårdsplads. Der er meget at komme efter i duften, og i smagen demonstrerer vinen, hvad lagring på fad (denne har fået 12 måneder på store fade) kan gøre for barbera. Syren er stadig høj, men slet ikke så lige på og rå som i vinene fra Alasia og Porello, og vinen er bare mere medgørlig. Her er mørke kirsebær, mørke blommer, tørrede solbær, sød tobak og en stump chokolade. Pæn længde på smagen. Fadlagringen gør, at den har i hvert fald fem år mere i sig, hvor den vil udvikle flere ældede noter i smagen. Men den smager godt nu. Fire store stjerner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce