Annonce
Odense

Fem erfaringer fra et år som iværksætter: - Det kræver  tålmodighed

En stor del af af arbejdet i MinaVera foregår på Instagram. Her sælger Chastine Helle sine produkter, og interagerer med sine følgere. Foto: Stine Ploug Christiansen
Gennem et år har Chastine Helle solgt sine kreationer på Instagram gennem hendes virksomhed MinaVera. Livet som iværksætter har budt på flere overraskelser og udfordringer. Og en stor bunke erfaring.

Odense: Chastine Helle har et års erfaring som iværksætter på det sociale medie Instagram, hvor hun sælger tøj i sit firma MinaVera. Processen har åbnet hendes øjne for flere ting undervejs. Her er fem gode råd:

1 Hav en deadline

- I starten promoverede jeg min Instagram-profil og fortalte, hvad min virksomhed gik ud på, og at folk bare skulle følge med. Så lavede jeg en deadline for, hvornår jeg skulle have de første ting klar til salg.

- Man skal først momsregistreres, hvis man tjener mere end 50.000 kroner om året, så indtil videre kører jeg bare derudaf. På den måde er det faktisk ikke så svært.

2 Vær tålmodig

At have en virksomhed kræver, at man er disciplineret. Og så kræver det tålmodighed, for det sker ikke over natten, at man står med en million-virksomhed.

- Hvis jeg kommer til at sammenligne mig selv med andre, har jeg fundet ud af, at jeg skal passe på mig selv og holde en fridag eller nogle pauser en gang imellem for at få luft til hovedet, siger Chastine Helle.

3 Vær dig selv

- Jeg tror det er vigtigt, at det er tydeligt, at der er et menneske bag profilen. Jeg tror, folk synes, det er fedt, at man ikke er som alle de andre. Man skal øve sig i ikke at være som alle de andre.

- For at beholde sine følgere er det også vigtigt, at man interagerer, inddrager dem og svarer på deres spørgsmål.

4 Instagram kræver tid

- Jeg er overrasket over, hvor meget tid jeg skal bruge på Instagram. Både på at følge andre og holde øje med, hvad der sker i modeverdenen og så videre. Og så tager det også tid at lægge billeder op og skrive tekster til dem.

5 Programmer kan hjælpe

- Jeg har kun fået gode ting at vide fra andre, og det er jeg rigtig glad for, for det giver et boost til at fortsætte.

- Og så er jeg positivt overrasket over, at jeg selv kan finde ud af mange ting rent administrativt. Man skal prøve sig frem, og det går ret godt. Heldigvis findes der programmer, der kan hjælpe, så helt almindelige mennesker kan finde ud af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce