Annonce
Sydfyn

Fem dage dage i skateboardens tegn - stor festival på værftsøen

Rundbuehallen på Frederiksøen danner ramme om en fem dage lang skateboardfestival. Blandt arrangørerne er den fynske fotograf Asbjørn Sand, som ved samme lejlighed udgiver sin fotobog, Slip, som billedet her er fra. Det er taget på havnen i Svendborg, og det er Christiansmøllen i baggrunden. Foto: Asbjørn Sand
Skatere, musikere, rampebyggere og fotokunstnere holder festival på Frederiksøen fra 18. til 22. juni. Anledningen er udgivelsen af en fotobog om skatermiljøet, og ambitionen med både bogen og festivalen er at vise miljøets skjulte sider.

Svendborg: De tonser rundt på bræt med hjul på i gader og stræder og på trapper og ramper, men der er meget mere i skateboardmiljøet end som så.

Og det skal gerne blive blotlagt, når der er skateboardfestival i Rundbuehallen på Frederiksøen fra 18. til 22. juni.

Blandt initiativtagerne og arrangørerne er den fynske fotograf Asbjørn Sand, og anledningen er, at han samtidig udgiver sin fotobog Slip, der giver et indblik i det skatermiljø, som Sand er vokset op med og i.

- Bogen er lavet over 10 år, og mens rammen er skateboarding, handler den reelt om spændet mellem ung og voksen. Om ungdomsliv og fællesskab og søgen og tvivl. Alt det, der er inde i skateboarding, siger Asbjørn Sand.

Det skulle den fem dage lange festival også gerne give et indblik i.

- Skateboardsporten giver en mulighed for et fællesskab, hvor man kan tale sammen på tværs af aldersgrupper og sociale skel, og sporten kan have en positiv indflydelse og hjælpe folk med at tage ansvar for sig selv. Det er de dele, som er mest interessante, men da de ikke viser sig så tydeligt frem, vil vi gerne vise dem på festivalen, siger fotografen, som i dag bor i København, men tidligere har boet i Odense.

- Så jeg er kommet meget i skateboardmiljøet dernede, og flere af billederne i bogen er også fra Svendborg. Derfor har vi valgt at lægge festivalen der, siger Asbjørn Sand.

Annonce

Programmet

Tirsdag 18. juni: klokken 8-16: FSR Beton bygger forme og underlag til skaterrampe. Workshop for skoler.

Onsdag 19. juni: klokken 8-16: Bygning af forme, fotoworkshop for skoler. Fra klokken 14: Kom og skate med Svendborg Skateforening. Klokken 14-16: Lav din egen t-shirt med Vans og Svendborg Trykværksted.

Torsdag 20. juni: Klokken 8-16: Fotoworkshop for skoler. Fra kokken 14: Betonstøbning.

Fredag 21. juni: Klokken 15-19: Skate med kvindeskaterne fra Skateducate og Public Daisies. Klokken 15.30 til 17.30: Fotoworkshop for alle.

Lørdag 22. juni: Klokken 10-14: Skateboardudsmykning. Klokken 14-15: Panelsamtale. Klokken 15-16: Bogreception for fotobogen Slip. Klokken 16-17: Indvielse af ny betonrampe samt skatekonkurrencer. Klokken 19-20: Oliver Hoiness fra Skammens Vogn. Klokken 20-24: DJ Ras fra Raske Penge vender plader.

Masser på programmet

Der er masser af ting på programmet på festivalen.

Nogle skatere, som har startet et betonfirma, vil vise, hvordan man bygger en rampe, der vil være workshops om skateboarding og fotografi, der skal laves tryk på t-shirts og udsmykkes skateboards, og der vil være panelsamtaler og opvisninger og meget andet. Herunder musik leveret af Oliver Hoiness fra Skammens Vogn og Ras Money fra Raske Penge samt en hel dag, fredag, som står i kvindernes tegn.

- Det er vigtigt for os at sætte fokus på, at der er plads til kvinder i skateboarding, som traditionelt set er en mandsdomineret kultur, siger Asbjørn Sand, der understreger, at alle er velkomne på festivalen - også folk uden rullebræt.

- Jeg håber, der kommer rigtig mange og ser, hvad skateboard drejer sig om, siger han.

Festivalen er realiseret i samarbejde med Svendborg Skate Forening samt kunstproducenterne Therese Maria Gram og Stine Kähler, og den er støttet af Kultur Region Fyn og Nordea-fondens Den Nationale Platform for Gadeidræt.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce