Annonce
Indland

Fem Brøndby-fans er anholdt efter ballade i Aalborg

Nordjyllands Politi sendte alt disponibelt mandskab til Jomfru Ane Gade i Aalborg, da Brøndby-fans natten til søndag gik amok i gaden. Arkivfoto.

Alle ledige politifolk blev natten til søndag kaldt til Jomfru Ane Gade, hvor en gruppe Brøndby-fans gik amok.

Nordjyllands Politi rykkede natten til søndag talstærkt ud til Jomfru Ane Gade i Aalborg, hvor en gruppe Brøndby-tilhængere gik amok.

Brøndby spiller søndag eftermiddag mod AaB, og en gruppe af klubbens tilhængere havde valgt at tage til Aalborg allerede lørdag. Her tog de om aftenen en tur i byens berømte værtshusgade.

Men kort efter klokken 02.00 gik det galt.

- I forbindelse med en politisag foran en restauration var der en Brøndby-gruppering, der blev ophidset og aggressiv. Der blev herunder kastet med flasker mod politi og dørmænd, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fandt situationen så anspændt og voldelig, at alt ledigt personale i Nordjylland blev kaldt til Jomfru Ane Gade. Efter et par timer var der atter ro i gaden.

I forbindelse med uroen anholdt politiet fem personer, der alle kommer fra Sjælland.

De fire er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsens paragraf om voldelig optræden, mens den sidste er sigtet for vold mod tjenestemand, da han slog og sparkede en betjent.

Alle fem vil blive afhørt, når de i løbet af søndagen er blevet ædru, og de vil derefter blive løsladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce