Annonce
Fyn

Fem østeuropæere udvist af Danmark: Politiet fandt tyvekoster for millionbeløb

De fem mænd blev alle udvist af Danmark. Arkivfoto: Michael Bager
Onsdag blev fem østeuropæere idømt udvisning af Danmark ved Retten i Odense, hvor de blev dømt for henholdsvis indbrud og hæleri. Den mildeste straf lød på fire måneders fængsel, mens den hårdeste var på tre år og seks måneders fængsel.

Fyn: Onsdag faldt der ved Retten i Odense dom i sagen mod fem østeuropæiske mænd fra Rumænien og Moldova.

De fem mænd var tiltalt for at have begået 35 indbrud i Jylland og på Vestfyn fra den 16. februar til den 7. marts i år. Politiet fandt tyvekoster for op mod fem millioner kroner på deres bopæle.

Tre af de tiltalte blev dømt for omfattende indbrudskriminalitet - de to fik tre år bag tremmer, mens den sidste fik tre år og seks måneders fængsel.

De sidste to mænd blev kun fundet skyldige i hæleri og fik henholdsvis fire måneders fængsel og et år og seks måneders fængsel.

Alle fem bliver udvist af Danmark og har fået indrejseforbud.

En af de tiltalte, en 32-årig mand, tog fra sagens start skylden og erkendte ene mand at have stået bag omkring 10 indbrud, mens de fire øvrige nægtede sig skyldige. Ifølge den 32-åriges forklaring tog han bus og tog ud for at begå indbrud og fragtede de mange tyvekoster hjem igen på samme måde.

Onsdag modtog den 32-årige dommen, og det samme gjorde de to mænd, der blev dømt for hæleri. De to sidste udbad sig betænkningstid og har nu 14 dage til at tage stilling til, om de vil anke dommen.

Annonce

Tyvekoster i bunkevis

Det var et tip fra offentligheden, der fik Fyns Politi til at besøge to adresser på Hovvej i Gelsted og Asssensvej i Aarup den 8. marts i år.

Her fandt politiet, foruden de fem mænd, bunkevis af effekter, som politiet mistænkte var tyvekoster.

På den ene adresse fandt man blandt andet stationære og bærbare computere stablet oven på hinanden og en sæk fyldt med smykker. På den anden adresse fandt man blandt andet ti tasker med diverse tyvekoster stablet i et klædeskab.

Retten fandt dog kun, at der var bevis for, at tre af de tiltalte mænd havde deltaget i tyvetogterne.

De to sidste mænd havde imidlertid bopæl på adresserne, hvor tyvekosterne blev fundet, og de blev dømt for hæleri, fordi retten mente, at de to mænd måtte have vidst, at de mange effekter, der blev opbevaret i deres hjem, var tyvekoster.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce