Annonce
Fyn

Fem østeuropæere udvist af Danmark: Politiet fandt tyvekoster for millionbeløb

De fem mænd blev alle udvist af Danmark. Arkivfoto: Michael Bager
Onsdag blev fem østeuropæere idømt udvisning af Danmark ved Retten i Odense, hvor de blev dømt for henholdsvis indbrud og hæleri. Den mildeste straf lød på fire måneders fængsel, mens den hårdeste var på tre år og seks måneders fængsel.

Fyn: Onsdag faldt der ved Retten i Odense dom i sagen mod fem østeuropæiske mænd fra Rumænien og Moldova.

De fem mænd var tiltalt for at have begået 35 indbrud i Jylland og på Vestfyn fra den 16. februar til den 7. marts i år. Politiet fandt tyvekoster for op mod fem millioner kroner på deres bopæle.

Tre af de tiltalte blev dømt for omfattende indbrudskriminalitet - de to fik tre år bag tremmer, mens den sidste fik tre år og seks måneders fængsel.

De sidste to mænd blev kun fundet skyldige i hæleri og fik henholdsvis fire måneders fængsel og et år og seks måneders fængsel.

Alle fem bliver udvist af Danmark og har fået indrejseforbud.

En af de tiltalte, en 32-årig mand, tog fra sagens start skylden og erkendte ene mand at have stået bag omkring 10 indbrud, mens de fire øvrige nægtede sig skyldige. Ifølge den 32-åriges forklaring tog han bus og tog ud for at begå indbrud og fragtede de mange tyvekoster hjem igen på samme måde.

Onsdag modtog den 32-årige dommen, og det samme gjorde de to mænd, der blev dømt for hæleri. De to sidste udbad sig betænkningstid og har nu 14 dage til at tage stilling til, om de vil anke dommen.

Annonce

Tyvekoster i bunkevis

Det var et tip fra offentligheden, der fik Fyns Politi til at besøge to adresser på Hovvej i Gelsted og Asssensvej i Aarup den 8. marts i år.

Her fandt politiet, foruden de fem mænd, bunkevis af effekter, som politiet mistænkte var tyvekoster.

På den ene adresse fandt man blandt andet stationære og bærbare computere stablet oven på hinanden og en sæk fyldt med smykker. På den anden adresse fandt man blandt andet ti tasker med diverse tyvekoster stablet i et klædeskab.

Retten fandt dog kun, at der var bevis for, at tre af de tiltalte mænd havde deltaget i tyvetogterne.

De to sidste mænd havde imidlertid bopæl på adresserne, hvor tyvekosterne blev fundet, og de blev dømt for hæleri, fordi retten mente, at de to mænd måtte have vidst, at de mange effekter, der blev opbevaret i deres hjem, var tyvekoster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce