Annonce
Odense

Fem ændringer: Det betyder coronakrisen for ledige

Medarbejderne på landets jobcentre er blevet bedt om at arbejde hjemmefra. Nye ledige kan melde sig på jobnet.dk eller telefonisk. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Beskæftigelsesministeriet har via Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) udsendt retningslinjer til landets jobcentre og a-kasser om, hvilke dele af beskæftigelsesindsatsen, der skal suspenderes midlertidigt. Her er, hvad den aktuelle situation betyder for ledige:

Annonce

1:

Stop for samtaler og aktivering. Det betyder, at jobcenteret i en perirode ikke kan lave nye løntilskud, ressourceforløb eller virksomhedspraktikker. Og alle tilbud, som allerede kører, stopper som udgangspunkt. Jobcentret kan dog vælge at holde kontakten med borgere i særlige tilfælde, hvor det vurderes særligt nødvendigt, fx af hensyn til folks sociale og psykiske velbefindende.

2:

Ledige er midlertidigt ikke forpligtet til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og skal derfor ikke skal søge to job om ugen som normalt og heller ikke komme ind til samtaler.

3:

Ydelser bliver udbetalt som normalt.

4:

Nye ledige kan melde sig arbejdsløs på jobnet.dk og dermed være sikret en ydelse. Hvis man er ”digitalt udfordret” og ikke kan finde ud af at melde sig ledig via nettet, skal kommunen give folk mulighed for, at det kan ske på en anden måde, fx telefonisk eller ved at aflevere et brev med de nødvendige oplysninger på jobcentrets adresse.

5:

Jobcentre og a-kasser mister indtil videre muligheden for at sanktionere ledige for at udeblive eller ikke stå til rådighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce