Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fejl i Aula: Forældre fik først corona-besked i anden omgang

Tingagerskolen har sendt 9. klasserne hjem, efter en elev er blevet smittet med corona. Alle forældre fik dog ikke besked om smittetilfældet med det samme. Det skyldes en fejl i skole-systemet Aula, mener skoleleder Bjarne Nielsen. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
En systemfejl er ifølge skoleleder Bjarne Nielsen skyld i, at nogle forældre i første omgang ikke fik besked om et corona-tilfælde på Tingagerskolen.

Ringe: Ikke alle forældre på Tingagerskolen i Ringe fik i første omgang besked om, at en elev i 9. klasse op til weekenden var blevet testet positiv for corona.

Det står i en besked, som skolen har sendt ud til forældrene på Aula mandag, og det bekræfter skoleleder Bjarne Nielsen.


Annonce

Det er ikke en fejl 40, men en systemfejl. Når vi sender beskeder ud til hele forældrestaben, så kommer det ikke altid frem til alle.

Bjarne Nielsen, skoleleder, Tingagerskolen


Da skolen blev orienteret om smittetilfældet sent fredag aften, gik smitteopsporingen straks i gang. Skolen har i løbet af weekenden informeret alle de nære kontakter og hele 9. årgang om smittetilfældet både gennem Aula og per telefon.

Det er praksis i Faaborg-Midtfyn Kommune, at alle forældre med børn på skoler, der rammes af corona, også får besked herom. Derfor sendte Tingagerskolen søndag en fællesbesked på Aula ud til samtlige forældre, også på de øvrige klassetrin.

Skolen troede således, at alle forældre var blevet informeret, men det var altså ikke tilfældet.

Fejl i Aula

- Aula har sine egne begrænsninger, lad os sige det sådan, lyder det fra skoleleder Bjarne Nielsen, som uddyber:

- Det er ikke en fejl 40, men en systemfejl. Når vi sender beskeder ud til hele forældrestaben, så kommer det ikke altid frem til alle. Det var en af vores egne medarbejdere, som var blevet opmærksom på det efter en dialog med nogle forældre, som ikke kendte til smittetilfældet, siger Bjarne Nielsen, som ikke kan svare på, hvor mange forældre der ikke er blevet orienteret.

Han fortæller, at beskeden nu er sendt ud til forældrene i mindre grupper, og at systemfejlen således forhåbentlig er omgået.

Bjarne Nielsen oplyser desuden, at skolen tidligere har haft problemer med fællesbeskeder til alle forældre - dog ikke i corona-sammenhænge. Han tilføjer, at andre skoler også oplever problemer.

- Når nu I kender til systemfejlen, burde I så ikke have sikret jer, at alle forældre har fået beskeden fra starten af ved at sende det ud til små grupper?

- Jo, det kan du godt have en pointe i.

- Så det vil I gøre fremadrettet?

- Det har vi haft et fokus på. Det her er en helt særlig situation, som vi har brugt hele weekenden på at håndtere. Vi har selv skullet håndtere det hjemmefra og ikke på skolens netværk. Det er måske også lidt af forklaringen på, at det er glippet i den her omgang. Men du har ret i, at det er mit ansvar, siger Bjarne Nielsen.

Eleven, som fredag aften blev konstateret smittet, har ikke udvist symptomer og blev testet, fordi vedkommende havde været i tæt kontakt med en anden smittet uden for skoletiden.

Bjarne Nielsen forventer, at 9. årgang og de tilhørende lærere, som lige nu er hjemsendt, er tilbage sidst på ugen, når de kan forevise to negative corona-test.

Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce