Annonce
Nordfyn

Fedt med udendørstræning, men: Vi håber, at vi også snart kan komme i gang indendørs

Tina Thygesen har været aktivitetsmedarbejder i de nordfynske seniorhuse i fire år og står for flere forskellige motionshold. Foto: Dorthe Wolff
Tina Thygesen er aktivitetsmedarbejder i de to nordfynske seniorhuse, og hun nød at kunne byde et hold seniorer 'udenfor' til træning igen onsdag. For nedlukningen har sat sig spor i både krop og sind.

Søndersø: 21 brugere af Seniorhuset i Søndersø mødte op til udendørs træning under instruktion fra aktivitetsmedarbejder Tina Thygesen.

- Det er jeg rimeligt godt tilfreds med, for vejrudsigten har ikke lydt så lovende, og det er i hvert fald bare fedt at komme i gang.

Tina Thygesen har været aktivitetsmedarbejder ved seniorhusene i Søndersø og Otterup i fire år, og hun har kunnet se og høre, hvilken påvirkning nedlukningen har haft på seniorerne.

- Vi har haft nogle, som virkelig har været ensomme, og som har manglet os. Vi har jo mange aktiviteter i huset, også andet end motion.

- Og så kan vi også mærke det på den fysiske form, for de har virkelig været vant til at komme og lave den her træning. Og det siger de også selv, at de har svært ved bare at rejse sig fra sofaen, nogle af dem. Så det er jo fantastisk at komme i gang igen.

Annonce

Håber på indendørs

Nu håber Tina Thygesen bare, at de snart kan komme indendørs igen.

- De fleste er jo vaccineret nu. Og de er jo altid så glade, som man bliver af at dyrke motion, men det er jo også i kraft af fællesskabet. Fællesskabet i Seniorhuset er altafgørende, så det er lige så vigtigt for dem, at de kan få en kop kaffe sammen bagefter og fortælle hinanden om, hvad der er sket i påsken.

Der var både stående og liggende træningsøvelser midt i Søndersø onsdag formiddag. Foto: Dorthe Wolff

Det sociale samvær er med andre ord lige så vigtig som selve motionen, oplever Tina Thygesen, der håber, at der ikke går for længe før, at de også kan mødes inden for Seniorhusets døre.

- Jeg håber, at vi kan komme i gang indendørs samtidig med den sidste åbning den 23. maj. Vi har rigtig mange, der gerne vil dyrke motion og alt muligt andet også. Men der er jo ikke nogen, der ved noget, siger Tina Thygesen.

Normalt varer holdtræningen en time, men onsdagens træning blev afsluttet lidt tidligere på grund af det kolde vejr. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce