Annonce
Sport

Federer tilgiver bolddreng og Zverev efter fumleri

Roger Federer ville tale med både dommer og bolddreng, da et point skulle spilles om, efter at en bolddreng havde tabt en af boldene.

Der er ingen sure miner hos Roger Federer, der har tilgivet den bolddreng, som tabte en bold under en kamp.

Roger Federer håber ikke, at en bolddreng får søvnløse nætter over en uheldig episode i lørdagens semifinale ved sæsonfinalen i tennis.

Her endte Federer med at tabe 5-7, 6-7 til Alexander Zverev, og det skyldtes blandt andet et kontroversielt point, hvor en bolddreng tabte en tennisbold.

Det betød, at pointet skulle spilles om, og Federer var henne at snakke med både dommeren og bolddrengen.

- Han sagde: Ja, jeg tabte bolden. Og det er okay, det er ikke noget problem, det sker. Alt er godt. Jeg håber ikke, at han får søvnløse nætter over det.

- Det er i sidste ende ikke nogen stor ting. Det er livet, det er sport. Jeg er bestemt ikke sur på bolddrengen, siger Federer ifølge Reuters.

Fumleriet skete dog på et skidt tidspunkt for Federer.

Schweizeren var foran 4-3 i andet sæts tiebreak, og midt i en duel stoppede Zverev pludselig med at spille og gjorde dommeren opmærksom på en løs bold i udkanten af banen.

Bag en uvidende Federer havde en bolddreng tabt en af de gule tennisbolde, som nåede at trille en meter frem, inden den hurtigt blev samlet op igen. Men skaden var sket.

Dommer Carlos Bernardes anerkendte Zverevs protest og besluttede, at pointet skulle spilles om.

Derefter hamrede Zverev et servees afsted og kom efterfølgende også foran 5-4.

Federer virkede rystet og sendte en simpel flugtning med forhånden i nettet, så Zverev fik to matchbolde, hvoraf den 21-årige tysker udnyttede den anden.

- Det var åbenlyst et stort kald. I stedet for at være midt i en duel i en god position, så fik jeg et servees imod mig. Det gjorde en forskel. Men det er hypotetisk at tale om nu, siger han.

Federer har forståelse for Zverevs handling og vil ikke kalde den sportsligt unfair, men derimod modig.

- Jeg synes, det var et modigt træk af Sascha (Zverevs kælenavn, red.) at stoppe duellen, fordi dommeren kunne bare sige: Desværre, du er midt i en duel. Jeg er ligeglad, du har tabt pointet, jeg så det ikke.

- Jeg ved ikke, hvad reglerne siger. Jeg har altid troet, at det var dommerens beslutning og ikke spillerens, siger Federer.

Zverev mødte lige efter kampen buh-råb fra nogle af tilskuerne, da han skulle interviewes, og tyskeren undskyldte gentagne gange for episoden.

- Jeg kan ikke lide buh-råb. Vi ser det hele tiden i andre sportsgrene, men i tennis er det sjældent.

- Så når det sker, bliver det meget personligt og direkte. Det var uheldigt, at det skete, og det havde Sacha ikke fortjent, lyder det fra Federer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce