Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fed åbning af Outdoor Sydfyn: Seje svømmere kastede sig i øhavet

Super-svømmeren Lars Simonsen i en saltomortale og Outdoor Sydfyn-leder Rico Busk (t.h.) på vej ned i øhavets bølger til de andre open water-svømmere inden turen tilbage til Havnebadet. Foto: Palle Søby
I den vidunderlige sensommeraften blev det en forrygende åbning af Outdoor Sydfyn, da skonnerten "Fylla" sejlede ud fra Faaborg og sendte 20 open water-svømmere i øhavet til godt en kilometers svømning tilbage til Havnebadet.

Faaborg: 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - START!

- PLASK!

Outdoor Sydfyn 2019 åbnede på en måde, man aldrig har set før. For da borgmester Hans Stavnsager havde talt ned til start, kastede 20 seje open water-svømmere sig ud på dybt vand fra rælingen på den gamle skonnert "Fylla" for at svømme godt en kilometer ind til Havnebadet.

Det hele begyndte med kaffe og friskpresset smoothie fra Café Sozes stand på stævnepladsen, hvorefter en skøn blanding af svømmere, lokalpolitikere, sponsorer, presse og Outdoor Sydfyn-ledelse steg om bord på "Fylla", der stille gled ud på øhavet ud til det sted, hvor svømmerne skulle i vandet. I alt var godt 40 gæster om bord.

Og sådan en vidunderlig sensommeraften tager øhavet og Faaborg sig altså bare umådelig smukt ud set fra en gammel skonnert som "Fylla", og der kan ikke herske tvivl om, at alle om bord hyggede sig gevaldigt.

- Det er et fedt arrangement. En supersjov idé, lød det fra to af svømmerne, Gitte Højfeldt og Lotte Kludt, der begge oprindelig er fra Faaborg, men i dag bor i henholdsvis Birkerød og København.

Hurtigste kvinde og hurtigste mand: Kirsten Jensen fra Odense og Jesper Damgaard fra København. Foto: Palle Søby

Super-svømmer var med

Blandt svømmerne var også den lokale super-svømmer fra Svanninge, Lars Simonsen, der lige nu er i gang med at færdiggøre sit store projekt: At svømme Danmark Rundt. Han har allerede tilbagelagt 1250 kilometer og mangler kun 110-120 kilometer, så han regner med at være færdig midt i september.

- Jeg har svømmet otte kilometer tidligere i dag fra sydspidsen af Langeland til Bagenkop. Nu tager jeg lige en pause i aften, så jeg kan svømme den her kilometer. Men det er 100 procent sikkert, at jeg ikke kommer først i land, for jeg svømmer ikke særlig hurtigt, sagde han, inden han med en saltomortale kastede sig i havet sammen med Outdoor Sydfyns sekretariatsleder, Rico Busk.

Annonce

Dejligt og hårdt

Lars Simonsen fik ret. Han blev ikke den hurtigste.

Det gjorde 31-årige Jesper Damgaard fra København.

- Det var dejligt, men også lidt hårdt. Der var en del bølger, der kom lige imod os. Så er det ikke helt let at få vejrtrækningen til at fungere, fortalte Jesper Damgaard, det stillede op som ambassadør for "Bevæg dig for livet".

Det var således ham, der kunne gå først hen ad den røde løber og sprænge snoren på Havnebadet, så Outdoor Sydfyn dermed var officielt åbnet.

Hurtigste kvinde var 47-årige Kirsten Jensen fra Odense.

- Det var fedt. Vandet ser så stille ud, men når man er nede i det, er det slet ikke så stille. Så det kan godt være lidt svært at pejle sagde hun.

De hurtigste svømmere var i land på 20 minutter, og det var længe før, "Fylla" nåede tilbage i havn.

Herefter var der lokal rosévin fra Grands Vin i Bjerne og spisning i teltet på stævnepladsen.

Nu er Outdoor Sydfyn for alvor svømmet i gang. Der venter en vild weekend i Faaborg - ikke mindst på stævnepladsen, hvor der både lørdag og søndag vil være et overflødighedshorn af de såkaldte "try it"-aktiviteter.

Så er det lige før, det går løs: "Fylla" er nået ud til det sted, hvor svømmerne skal hoppe i havet. Foto: Palle Søby
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce