Annonce
Indland

FDM advarer: Flere større vejarbejder omkring Hamburg

Masser af vejarbejde mellem Flensborg og Hamborg kommer til at påvirke ferietrafikken, der for alvor går i gang fredag. Arkivfoto: Karsten Sörensen

Mange skal via Hamburg, når bilferien går sydpå, og så skal man være opmærksom på flere steder med vejarbejde.

Padborg: I Danmark starter sommerferien på fredag. I flere tyske delstater er sommerferien allerede startet, og den cocktail er ensbetydende med masser af trafik på den tyske motorvej. Det er dog ikke kun de mange biler, der kan drille. Over 400 vejarbejder er lige nu i gang på de tyske motorveje.

Det oplyser foreningen FDM (Forenende Danske Motorejere) i en pressemeddelelse.

Ifølge FDM rammer man allerede ind i flere vejarbejder på den nordligste del af Autobahn A7 mellem Flensborg og Hamburg. Her er man nemlig i gang med at udvide motorvejen med et ekstra spor, og det betyder fortløbende vejarbejder.

Alene fra Neumünster og op til Hamburg er der tre større vejarbejder på henholdsvis 13, 11 og 10 kilometer, oplyser FDM.

Annonce

Kør tidligt

Omkring Hamburg er der samtidig lige før Elbtunnellen gang i endnu et større vejarbejde. Her er man ved at sætte støjskærme op, og det betyder, at den tilladte hastighed er nede på 60 kilometer i timen. Desuden vil tunnellen af to omgange i juli måned være helt spærret på grund af vejarbejde.

Rådet fra FDM til danske bilister, der skal via motorvejen A7 i Tyskland ned forbi Hamburg, er enkelt. FDM anbefaler nemlig, at man kører hjemmefra, så man er forbi Hamburg så tidligt som muligt på dagen.

Det er ikke kun mange biler på motorvejene og masser af vejarbejde, der kan give kødannelse for ferietrafikanterne, når turen går syd for grænsen.

Kødannelser og ventetid ved den tysk-østrigske grænse kan ifølge FDM heller ikke udelukkes, og det samme gælder på grænsen mellem Danmark og Tyskland, hvor der også er grænsekontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce